Weddingproef voeten ;)

Aanstaande maandag ga ik trouwen en dan wil ik er natuurlijk wel op mijn best uit zien. Ik ben naar de schoonheidsspecialist geweest en heb mijn wenkbrauwen laten verven (hierover volgt later een apart artikel!) en ik heb onlangs ook mijn voeten wat aandacht gegeven. Ik besteed eigenlijk nooit tijd aan mijn voeten, maar ik vind het wel belangrijk om mooie en verzorgde voeten te hebben op de trouwdag. Op mijn hakken en onder mijn voetbed had ik wat eelt (yuk, wat vind ik dit altijd vies klinken). Ik kocht wat voetverzorgingsproducten bij de Etos en ging er eens goed voor zitten. Benieuwd wat ik deed? Lees dan gauw verder!

Voetenbadje

Allereerst ben ik begonnen met een lekker ontspannend voetenbadje. Hierdoor worden mijn voeten zacht en kan ik makkelijk vijlen en het eelt verwijderen. Voor het voetenbadje heb ik warm water gebruikt en een Etos bruistablet voor voeten.

Deze bruistabletten verfrissen en ontspannen vermoeide en overbelaste voeten. De huidvriendelijke formule maakt je huid grondig schoon en helpt tegen transpiratiegeur. Het ruikt heerlijk naar menthol en eucalyptus. De tabletten zijn verkrijgbaar in een verpakking met 8 stuks. Ze zitten apart verpakt in folie en zijn lichtblauw van kleur met donkerblauwe stippen.

Ik liet mijn voeten ongeveer een halfuurtje lekker ontspannen in het voetenbadje. Maar in principe is 15 minuten al wel voldoende. Ondertussen genoot ik van een lekker multivitamine ijsje van de Aldi (aanrader!)

Voetenscrub

Na het voetenbadje heb ik de Etos scrub crème voor voeten gebruikt. Mijn voeten waren nog nat van het voetenbadje waardoor de scrub lekker in te masseren was. Deze voet scrub crème helpt ruwe plekken en eelt op je voeten optimaal te verzorgen. Regelmatig scrubben helpt het natuurlijke huidvernieuwingsproces te versnellen en zorgt ervoor dat je voeten zacht en soepel aanvoelen. Etos Voet Scrubcrème geeft je voeten een schoon en fris gevoel. De korreltjes zijn niet pijnlijk op je voeten en na het scrubben voelde mijn voeten inderdaad heerlijk glad aan. Het ruikt net als de bruistabletten lekker fris naar menthol.

Vijlen

En na het scrubben begon het harde werken, namelijk het verwijderen van eelt met een voetvijl. Dit vond ik nog een behoorlijke klus. Ik denk dat als ik dit wekelijks bij zou houden het minder werk is. De grote voetvijl is van Scholl en heeft twee raspgedeelten, één grove en één fijne. Als eerste gebruikte ik de grove kant. Deze haalt het eelt erg goed weg, en als laatste gebruikte ik de fijne kant. Deze maakt de huid weer helemaal glad. Aan de rasp zit een handige steel, zodat je de rasp goed vast kunt houden tijdens het verwijderen van het eelt. Aan de zijkanten van de rasp zit een uitsparing zodat je de rasp na gebruik weer goed schoon kunt maken. Daarnaast had ik voor mijn teennagels een saffiervijl gekocht en alle nagels weer netjes bijgewerkt.

Naspoelen & Afdrogen

Na het vijlen heb ik mijn voeten weer afgespoeld en afgedroogd. Hiervoor gebruik ik zelf een gastendoekje omdat deze fijne afmetingen heeft. Niet te groot en en niet te klein.

Lakken

Voor de finishing touch heb ik mijn nagels gelakt met een super mooi kleurtje van Essie. Het is een lakje uit de zomercollectie 2014 met nummer 324, Haute in the Heat, een prachtig donkerroze kleurtje! Trouwens de Essie nagellakjes zijn nu bij Bol.com 2 voor € 15!

Invetten

Nadat mijn voeten zijn gelakt en gedroogd heb ik nog een voedende voetencrème gebruikt. De crème verzorgt en verzacht je huid en teennagels. De vochtinbrengende formule met ureum verhoogt direct de hydratatie en huidelasticiteit van je voeten. De crème beschermt tegen uitdroging en kloven.

Nu heb ik weer heerlijk mooie verzorgde en zachte voeten. Ik ga dit zeker vaker doen! Ik gebruikte de volgende producten:

  • Etos Bruistabletten voor voeten – 8 stuks – € 3,04
  • Etos Scrub crème voor voeten – 75 ml – € 3,20
  • Scholl dubbel vijl en eeltrasp – € 5,34
  • Etos saffiervijl klein – € 1,31
  • Etos voedende crème  voor voeten – 75 ml – € 3,35
  • Essie nagellak – 324 Haute in the Heat

Geef jij je voeten ook wel eens extra aandacht?

3 reacties

  1. Heel verwarrend (ik maak de fout namelijk ook altijd), maar volgens mij is het ‘weddingproof’. In elk geval: het klinkt wel goed! Wij hebben sinds kort zo’n echt voetenbadje in huis (gekregen van iemand), die moet ik binnenkort ook maar eens uitproberen!
    Hester heeft onlangs geplaatst…FOMO: Fear of Missing Out