Vegetarisch gerecht: Quinoawok met peultjes!

Een hele poos geleden heb ik wat boodschappen gedaan bij de Ekoplaza. Eén van de producten die ik daar kocht was Quinoa. Ik was heel erg benieuwd hierna omdat het bekend staat als superfood en het de dagelijkse koolhydraatrijke aardappel kan vervangen. En een beetje variatie in de Nederlandse keuken is altijd welkom dus ik dacht ik doe eens gek en ga het eens proberen! Benieuwd naar het recept? Lees dan verder!

Ik kijk regelmatig naar 24Kitchen en I love Rudolph van Veen!! Ik vind hem super enthousiast in zijn keuken en hij deelt heel veel van zijn kennis over voeding. Echt top! Met name De Makkelijke Maaltijd vind ik een geweldig programma van hem! Ik houd niet van moeilijk doen in de keuken met allerlei onuitspreekbare ingrediënten of dingen die je maar eens in het halfjaar gebruikt. Maar ik vind het wel leuk om afwisselend te koken zonder teveel poespas. Vandaag dus een Quinoawok met peultjes… jummie!!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 ml water
  • 0.25  groentebouillonblokje
  • 150 g quinoa
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm verse gember
  • 125 g shiitakes (dit zijn paddestoelen gewoon verkrijgbaar bij de Dirk Supermarkt)
  • 125 g peultjes
  • arachideolie (heeft een pindasmaak maar heb ik niet gebruikt)
  • 62 g taugé
  • halve limoen
  • 0.5 tl sesamolie (ik heb zonnebloemolie gebruikt)
  • 0.5 bosje koriander
  • 25 g cashewnoten
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  • Breng het water met het groentebouillonblokje aan de kook en kook de quinoa in circa 15 minuten gaar. Giet af.
  • Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn
  • Verwijder de steeltjes van de shiitakes en snijd de shiitakes in reepjes.
  • Maak de peultjes schoon en halveer de peultjes in de lengte.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de knoflook en gember circa 2 minuten.
  • Voeg de shiitakes en de peultjes toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de taugé toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Breng op smaak met rasp van de limoenschil, sesamolie, een beetje zout en versgemalen peper.
  • Roer de quinoa door de groente.
  • Snijd de koriander fijn.
  • Rooster de cashewnoten circa 3 minuten in een droge koekenpan.
  • Verdeel de quinoawok met peultjes over borden en strooi de koriander en de cashewnoten erover.

Mijn mening:
De quinoa heeft van zichzelf niet zo veel smaak, maar ik vind het prima te eten. De combinatie met peultjes, taugé, knoflook en de cashewnoten vond ik erg lekker maar de limoen en de gember vond ik een beetje overheersend. De volgende keer zal ik hier minder van toevoegen. De koriander vind ik een leuke finishing touch maar ik zou het niet missen als dit zou ontbreken.

Ik heb het gerecht zelf geserveerd met een salade en dat vind ik er persoonlijk wel lekker fris bij. Een stokbroodje met zelfgemaakte kruidenboter zal het hier ook goed bij doen denk ik.

Net zoals met rijst en pasta merkte ik na een anderhalf uur dat ik toch weer een wat trekgevoel kreeg en dat vind ik wel jammer. Dus zometeen nog maar even een smoothie voor mezelf maken :).

Het recept staat ook op de site van 24Kitchen.

Heb jij wel een quinoa gegeten?

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge