Receptenboekje maken!

Tijdens het opruimen kwam ik heel erg veel Allerhandes tegen in mijn krantenbak!!! Elke maand haal ik zelf of krijg ik van mijn schoonmoeder de Allerhande die ik snel even doorblader en vervolgens op de stapel in de krantenbak beland. Dit is jammer en bovendien zonde van de ruimte (in het kader van less is more ;-) ). Ik heb daarom alle Allerhandes doorgebladerd en alleen de gerechten die ik echt lekker vind en die goed te maken zijn (dus geen vage ingrediënten die ik moet aanschaffen en vervolgens slechts 1x gebruik) uitgeknipt. Eerst wilde ik deze recepten plakken in een schriftje maar ja… soms staan aan beide kanten leuke recepten en ik vind het zo’n geklieder met de pritt. Toen dacht ik aan insteekhoesjes… maar de Allerhande is niet op A4 papier gedrukt (maar is net even een tikkeltje anders) waardoor de bladzijdes niet in de insteekhoesjes passen :?.

Ik heb de uitgescheurde en uitknipte recepten verzamelt en opgezocht op de site van de AH. Vervolgens heb ik de recepten met foto’s en al gekopieerd en in een Word bestand toegevoegd! Zo heb ik mijn eigen receptenboekje gemaakt! Ik heb per categorie een onderverdeling gemaakt zodat de recepten gemakkelijk terug te vinden zijn. Mocht ik later weer een leuk recept zien dan kan ik die er heel gemakkelijk tussen voegen.

Je kan op de site van de AH ook recepten op zoeken en vervolgens toevoegen aan: “Mijn Kookschrift”. Maar op één of andere manier zie ik door de bomen het bos niet meer. Er staan zoveel gerechten op.. Bovendien moet je eerst inloggen (wat was mijn gebruikersnaam en wachtwoord ook alweer??). Dus nee…. Mijn voorkeur gaat uit naar mijn eigen receptenboekje gemaakt in Word. Bovendien kan ik zelf eventueel wat ingrediënten aanpassen.

En als mijn vriend weer eens inspiratieloos is dan kan hij een snelle blik werpen in het receptenboekje! Ideaal :D

Ik heb nu 3 hoofdstukken gemaakt maar wil nog meer hoofdstukken toevoegen, zoals: Nagerechten, Bakken (taarten, cupcakes, etc.), Vegetarisch

Hoe bewaar jij leuke recepten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge