Recept: Tonijn Maaltijdsalade

In de lente en zomer heb ik altijd zin in lekkere salades. Meestal eet ik een salade als bijgerecht, bij pasta of rijst. Het leek me ook wel eens lekker om een maaltijdsalade te maken met daarbij stokbrood.  Op smulweb vond ik dit super lekkere gerecht! Benieuwd? Lees dan verder!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2x tonijn uit blik op olie basis
  • zakje sla
  • 2 rode uien
  • paar zongedroogde tomaatjes op olie
  • Spaanse peper
  • mango
  • komkommer
  • handje groene ontpitte olijven
  • 2 eetlepels zilveruitjes
  • olijfolie
  • balsamico azijn
  • peper en zout

Bereidingswijze:

  • Snijd de uien in halve ringen.
  • De komkommer in de lengte doorsnijden en uithollen en in plakjes snijden.
  • De zongedroogde tomaatjes in stukjes van 1 cm snijden.
  • Olijven in 2 -3 ringen snijden, mango in kleine blokjes snijden en het pepertje fijnsnijden.
  • Sla, komkommer, zilveruitjes, uien, tomaatjes, olijven en de helft van het pepertje door elkaar mixen.
  • Naar smaak peper en zout toevoegen daarna de olijfolie en de balsamico azijn er overheen sprenkelen.
  • De tonijn erover verdelen met daarop de blokjes mango en de rest van het pepertje eroverheen.
  • Heerlijk met versgebakken stokbrood of foccacia en een gekookt eitje.

Mijn mening:
Ik vind het echt een super lekkere maaltijdsalade. Het kost even wat voorbereiding en je moet toch heel wat ingrediënten in huis halen maar het is makkelijk te maken en ook erg lekker! Als ik het een cijfer zou geven dan geef ik het een 9! De salade is lekker fris door het uitje, lekker zoet door de mango en door de tonijn ook erg vullend. We hebben er zelf lekker een stokbroodje bij gehad! Heerlijk!

Ben jij ook zo gek op maaltijdsalades?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge