Recept: Garnalencocktail

Als het voorjaar is en de temperaturen weer stijgen worden de winters stampotten weer vervangen door wat frissere en lichter verteerbaarder voedsel. Ik eet in de winter op één of andere manier minder vaak vis dan in de lente en zomer… Dus wordt het weer hoogtijd om de Omega vetzuren aan te vullen.

Vandaag heb ik een recept voor garnalen cocktails!

Benodigdheden:

  • Garnalen (250 gram)
  • Rucola
  • Whiskey of Cognac (2 el)
  • Mayonaise (3 el)
  • Ketchup (1 el)
  • Tabasco (1 tl)
  • Cherrytomaten (250 g)
  • Bieslook, fijngesneden (2 el)

Bereidingswijze:
Stap 1: Meng voor de cocktailsaus de whisky, mayo, ketchup en tabasco in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2: Snijd de tomaten in kwarten, doe in een kom en schep om met de rivierkreeftjes.
Stap 3: Was de rucola en verdeel deze over de bodem van de glazen.
Stap 4: Schep de rivierkreeftjes en tomaten erop. Verdeel de cocktailsaus over de glazen en garneer met de bieslook.

Ik heb de cocktailsaus net voor het opdienen er opgedaan en ben helaas weer eens vergeten een foto van het eindresultaat te maken.. beetje jammer :). Maar je kan je er vast wel een inbeelding van maken.. Ik vind het een heerlijk fris gerechtje.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge