Recept: Pompoensoep!

Ongeveer 6 jaar geleden heb ik voor het eerst pompoensoep gegeten. Mijn oud huisgenootje hield van biologische groenten en fruit en at ook voornamelijk de producten van het seizoen. Het was herfst en ze bereidde en pompoenensoep. Ik vond het erg lekker, het heeft een zachte smaak en een pompoen heeft de structuur  en een beetje de smaak van aardappel (als ie gekookt is). Deze week heb ik pompoensoep voor het eerst zelf geprobeerd!

Ingrediënten:

  • Zout en Peper
  • 50 gram boter
  • 2 Uien (gesnipperd)
  • 1 Knoflook teentje (gesnipperd)
  • 2 handjes vol met krieltjes
  • 1,5 liter water
  • 1 kipbouillon blokje
  • Pompoen :D (in kleine blokjes)

Stap 1:

Snij de pompoen doormidden (heel veel kracht zetten!!) en verwijder met een lepel alle pitten. Snij vervolgens de pompoen in kleine blokjes. Is de pompoen nog erg hard?? spoel de pompoen af en kook de twee halve pompoenen met schil 20 minuten en verwijder daarna de schil en snij hem vervolgens als nog in kleine blokjes.

Stap 2: 

Zet een pan met 1,5 liter water op en voeg hier een bouillonblokje aan toe.

Stap 3:

Voeg de boter in een pannetje en voeg hier de gesnipperde uien, knoflook en creme fraiche aan toe. Goed roeren.

Stap 4:

Voeg de kleine blokjes pompoen de krieltjes en het ui/knoflook mengsel aan het bouillonwater toe. Laat het even koken op middelhoog vuur. Met een staafmixer kan je de pompoen en krieltjes pureren. Als je geen staafmixer hebt kan je het hele mengsel ook in een blender pureren.

Stap 5:

Vervolgens zeef je de soep zodat de grotere stukjes eruit zijn en voeg je naar smaak peper en zout toe! En dan smullen maar! :D

1 reactie

  1. Het is nu niet echt pompoentijd, maar als het dat wel weer wordt…. Je hoeft de pompoen niet te schillen! De schil wordt zacht in de oven. Dus even 20 min de pompoen (zonder pitjes) in de oven en dan kun je hem in stukken snijden en in de pan doen waar je de soep i maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge