Update zomertuin 2014 #1

Even weer een update van onze tuin, want de tijd gaat zo snel! Benieuwd hoe mijn voor- en achtertuin er nu bijstaan? Lees dan gauw verder!

Een prachtige oranje margriet in onze achtertuin.

Voortuin:

1. t/m 4. De bodembedekkers groeien goed! Ik kan niet wachten totdat ze zich over de hele voortuin hebben uitgespreid aangezien ik dan nauwelijks meer onkruid hoef te wieden.

1. en 2. De rododendron vond zijn verhuizing niet zo leuk. ♥ 3. De herfstaster groeit ook behoorlijk. Hier kunnen we in het najaar weer van genieten!

1. t/m 3. Deze bloemetjes ook wel penningkruid genoemd, leven tot mijn verbazing nog. Vorige najaar heb ik ze gepoot en stierven verwijl direct. Maar dit plantje is sterk en breidt zich mooi uit!

Achtertuin:

1. en 3.De lavendel staat volop in bloei en ruikt heerlijk. De hortensia’s zijn ook mooi blauw van kleur dat betekent dat wij veel ijzer in de grond hebben. Anders kleuren hortensia’s roze, paars of wit. ♥ 2. Het dode plantje wat je ziet is heide. Deze zat in zo’n balkonbak aan de schutting maar kon de hoeveelheid zon en de droogte niet goed aan. ♥  4. De zomerbloeiers groeien hard net zoals de mooie vlinderstruik.

De Japanse bloementuin. Al deze bloemen zaten als zaadjes in een blikje van de Aldi voor slechts €2,50. Vorig jaar had ik ook zo’n blikje gekocht en dat was ook een succes! Het zijn met name Korenbloemen.

1. t/m 4. Mijn achtertuin is voornamelijk groen, paars en blauw!

1. en 2. Nieuwe plantjes voor in de balkonbak, waar de dode heide is weggehaald. De lichtpaarse bloemetjes zijn campanula en de donkerpaarse bloemen zijn petunia’s.

1. Mijn viooltjes staan nog steeds mooi in bloei. Als je de dode bloemetjes en takjes verwijderd krijgt de plant meer kracht en groeien er weer nieuwe bloemetjes. ♥ 2. Ik heb een oude bruine keramieke bloempot in het paars geschilderd. Deze verf had ik nog over van deze diy! ♥ 3. De vlinderstruik is ook prachtig paars/blauw van kleur en trekt veel bijen aan in de tuin! ♥  4. Een gezellig tafeltje met tuindecoratie.

1. en 3. Oh ja we hebben ook nog een prachtige rode Japanse Eser in de tuin staan. 2. De deurmat zag ik bij de Intratuin voor € 20 en ik was al een poosje op zoek naar een nieuwe omdat de oude heel erg opspatte tegen de achterdeur.

1. en 2. De begonia zorgt voor lieve roze kleuren in mijn achtertuintje!

Wat vind jij van mijn zomertuin?

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge