Let’s Go To Work tag

Onlangs werd ik door Wendy getagd om de vragenlijst Let’s Go To Work tag in te vullen. Zij heeft deze tag zelf bedacht en vind hem super leuk en origineel! Eigenlijk heb ik op mijn blog weinig verteld over mijn werk dus ik denk dat er in dit artikel veel nieuwtjes te lezen valt ;).

Let’s Go To Work tag vragen

 • Wat voor werk doe je op dit moment?

Ik werk als allround medewerker Burgerzaken bij een gemeente.

 • Hoe ben je bij je huidige baan terecht gekomen?

Ik zag een vacature voorbij komen en heb er op gesolliciteerd. Ik ben op gesprek gegaan en ben het uiteindelijk geworden. In eerste instantie was het een tijdelijke vacature dus helaas hield het werk naar een paar maanden op. Ongeveer een half jaar later werd ik benaderd of ik misschien nog eens voor dezelfde gemeente wilde werken. Omdat ik zo’n goede klik had hoefde ik me geen moment te bedenken en ging weer aan het werk bij de gemeente. En tot nu toe ben ik er blijven plakken. Inmiddels werk ik er nu enkele jaren op detachering basis. Ik hoop dat ik binnenkort echt in dienst mag treden bij de gemeente!

 • Is dit het werk wat je als klein kind al voor ogen had?

Nee het is niet perse een baan wat ik vroeger al wilde worden. Bovendien geloof ik niet zo in één baan voor de rest van je leven. Ik doe nu wat ik leuk vind en als ik merk dat mijn plezier in het werk afneemt dan wordt het tijd voor een switch!

 • Wat banen heb je voor je huidige baan gehad?

Ik heb Personeel & Arbeid gestudeerd en heb bij verschillende werkgevers ervaring opgedaan als persooneelsmedeweker. Daarnaast heb ik ook bij andere gemeentes gewerkt als Medewerker Burgerzaken. Daarnaast heb ik vroeger bijbaantjes gehad in een supermarkt, een krantenwijk en heb ik gewerkt in een studieboeken groothandel waarin ik studieboeken moest controleren op beschadigingen en opnieuw moest labelen.

 • Ga je nog naar school naast je werk?

Vorig jaar heb ik wel scholing gehad en dat vond ik ontzettend leuk om te doen! Maar ik volg geen studie naast mijn werk al begint het wel weer een beetje te kriebelen om me te blijven ontwikkelen. Hopelijk mag ik binnenkort weer op cursus of ga ik mezelf ontwikkelen op het gebied van bloggen.

 • Hoeveel werk je per week?

Ik werk op detacheringsbasis en werk daardoor wisselende uren. De ene week werk ik 17 uur en een andere week 30. Ook de dagen en tijden verschillen, maar dat houd juist de afwisseling er wel lekker in vind ik.

 • Werk je doordeweeks of in het weekend?

Mijn weekend is echt heilig. Dan werk ik niet. Ik zou ook geen werk willen hebben waarin ik in het weekend moet werken. Dan maak ik tijd vrij voor vrienden en familie en plan ik leuke dingen! Ik vind die vrijheid heel erg fijn.

 • Moet je ver reizen voor je werk?

Ik heb ongeveer een uur tot anderhalf uur reistijd op een dag. Dit vind ik prima te doen.

 • Hoe ga je naar je werk? Lopend, auto, OV?

Ik ga in mijn leuke en lieve Fiat Panda naar het werk :).

 • Werk je vooral alleen of in een team?

Aan het loket werk ik alleen maar ik ben wel onderdeel van een groter team. Ik overleg ook wel mijn werkzaamheden met collega’s, maar het werk voer ik uiteraard zelfstandig uit aan het loket.

 • Wat vind jij nou het allerleukste aan je werk?

De afwisseling in het werk vind ik erg prettig. Het werk heeft een mooie balans tussen enerzijds het werken met mensen en anderzijds de administratieve werkzaamheden. Daarnaast krijg ik aan het loket de meest uiteenlopende vragen. Het varieert van het aanvragen van een rijbewijs, identiteitskaart of paspoort, tot een geboorte-, huwelijks-, of overlijdensaangifte. Daarnaast behandel ik ook aanvragen van een verklaring omtrent het gedrag, neem ik verhuizingen op en beantwoord ik telefoontjes, e-mails en de post. Verder krijg ik vragen aan de balie over legaliseren van handtekeningen, garantieverklaringen, zakenpaspoort, tweede paspoort en eigen verklaringen. Ook houd ik me bezig met aanvraag voor reisdocumenten voor vluchtelingen, vreemdelingen en draag ik zorg voor eerste inschrijvingen in Nederland. Heel gevarieerd dus! Tenslotte is mijn werk nooit saai omdat ik met alle soorten mensen werk. Van een pasgeboren baby tot een bejaarde man en uit alle lagen van de bevolking/samenleving. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Soms zijn ze boos, blij of verdrietig, het hoort er allemaal bij en dat maakt mijn werk ook zo bijzonder.

 • Kleed jij je op je werk anders dan in je vrije tijd?

Ja. Aan het loket is het belangrijk dat ik er representatief bij zit. Voorheen kleedde ik me vrij casual op het werk, wat ik in mijn vrije tijd ook doe. Maar ik ben wel het visitekaartje van de gemeente. Ik ben het gezicht van de gemeente en toen ik me daar meer bewust van werd, ben ik me ook wat netter gaan kleden. Meer bloesjes, overhemden en blazers in plaats van t-shirts.

 • Je haar en make-up: doe je dat anders als je gaat werken?

Nee, mijn make-up en haar draag ik zoals ik het wil en dat is niet anders dan in mijn vrije tijd. Soms lekker veel make-up als ik ’s ochtends er de tijd voor heb. Maar ik ga ook wel eens zonder make-up naar het werk. Soms doe ik een simpel knotje of een paardestaart in, maar als ik een good-hairday heb draag ik het ook wel eens los. Het is maar net zoals het is.

 • Neem jij je eigen eten mee naar het werk?

Jazeker! Ik lunch altijd met mijn eigen eten. Ik neem meestal fruit, yoghurt en brood mee naar mijn werk. Tijdens de avonddiensten haal ik meestal een patatje of een andere snack op. In de winter neem ik ook wel eens boerenkool of zuurkool mee die ik in de magnetron opwarm.

 • Hoe ziet jouw werkdag er in grote lijnen uit?

Nou meestal werk ik een dagdeel dus een ochtend-, middag- of avonddienst. Ik meld me aan op mijn pc en open de loketten en zet de apparatuur aan en alle programma’s die we nodig hebben. En dat zijn er heel wat. En dan komen de klanten aan de balie. Als er geen klanten zijn check ik tussendoor mijn persoonlijke mail en de gezamenlijke mailbox. Deze beantwoord ik en af en toe krijg ik een telefoontje of ligt er post die ik moet afhandelen. Ik weet nooit hoe mijn dag er uit gaat zien omdat we afhankelijk zijn van het aanbod van het aantal burgers die aan de balie verschijnen. En die hebben allemaal weer andere vragen en wensen waaruit mijn werkzaamheden voortvloeien. Na sluitingstijd gaan de loketten weer dicht en maak ik de kassa op en werk de laatste werkzaamheden op en ga vervolgens naar huis.

Ik houd van mijn baan en ben er onwijs dankbaar voor!

Wil jij deze tag ook invullen?
Link naar de originele blogpost
Beantwoord alle vragen op jouw manier
Nomineer drie andere bloggers en laat hen weten dat ze genomineerd zijn.

Ik weet niet of je al getagd bent (sorry als dit al wel het geval is geweest :D ). Maar ik tag:

Houd jij van jouw studie/werk?

12 reacties

 1. Leuke TAG! Ik heb er zelf niet zoveel aan qua invullen, maar vind het wel heel leuk om te lezen (ook al wist ik natuurlijk al wel een beetje wat je deed). Volgens mij is je werk vooral ook wel super nuttig en dan haal je er wel veel voldoening uit, ook wel fijn dat je redelijk zelfstandig kan werken en die wisselende diensten lijken me aan de ene kant wel lastig omdat je wat ritme mist, maar het houdt de sleur ook wel tegen.
  Hester heeft onlangs geplaatst…#overalkoeien #middleofnowhere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge