It’s Christmas time tag

Gisteren was een erg gezellige dag samen met mijn familie. Mijn zusje was wezen logeren en we zijn samen naar de kerk geweest. Daarna hebben we met z’n tweetjes het eten voorbereid voor de middag en avond want toen kwam de rest van de familie op visite. We hebben samen gezellig bijgekletst want we hadden elkaar al een poosje niet meer gezien, omdat iedereen ver weg woont. We vierden tegelijkertijd ook de verjaardag van mijn moeder dus het was een combinatie van de ♫ christmas station ♪ en lang zal ze leven :) .  Vandaag gaan mijn man en ik eerst een heerlijke wandeling maken en daarna komen mijn schoonouders, en zwager en schoonzusje op visite en gaan we gezellig samen eten en kletsen. Echt een tweede kerstdag dus :) . Om nog even in de kerststemming te blijven heb ik ook de it’s Christmas time tag ingevuld!

✩ Wat is je favoriete kerstfilm?
Daar hoef ik niet lang over na te denken, dat is namelijk Bridget Jones Diary.

Bridget Jones’s Diary is een Amerikaans-Britse speelfilm uit 2001. De film gaat over Bridget Jones, een jonge vrouw van begin dertig uit Londen. Als ze 32 is geworden komt ze erachter dat ze nog niet veel heeft bereikt in het leven. Ze rookt, drinkt, is te dik en al eeuwen vrijgezel. Ze besluit een andere wending aan haar leven te geven, want alles en iedereen om haar heen heeft een perfect leven. Ze besluit te stoppen met drinken, roken en de vent van haar dromen tegen te komen. Haar belevingen houdt ze vanaf die dag bij in een dagboek. 

Een heerlijke film waar ik nog iedere keer met een grote glimlach op mijn gezicht naar kijk. Sommige dingen in de film zijn zo herkenbaar.. De kerstsfeer die erom heen hangt vind ik ook super leuk.

✩ Heb je ooit een witte kerst gehad?
Ja, meerdere keren. Ik moet wel toegeven dat het nét dat beetje extra kerstsfeer geeft. Al moet ik zeggen dat ik het zonnetje gisteren ook niet verkeerd vond!

✩ Waar breng jij meestal kerst door?
Dat verschilt iedere keer. Sowieso vier ik eerste kerstdag altijd met mijn familie en het wisselt waar het dan gehouden wordt. Dit jaar was het bij ons thuis. En op tweede kerstdag dan vieren we het met mijn schoonouders, zwager en schoonzusje. Ook hier wisselt het steeds bij wie we het houden. Daarnaast vier ik natuurlijk kerst in de kerkdiensten maar ook dit varieert. Ik ben eens in de Martinikerk in Groningen geweest dat was prachtig, maar ook in de grote kerk in Deventer en een keer op de hei waar een kerstnachtdienst werd gehouden. Een kerst is voor mij niet compleet zonder kerstdienst.

✩ Wat is je favoriete kerstliedje?
Dat is elk jaar ook weer anders al blijf ik het liedje driving home for christmas erg mooi vinden. Het onderstaande nummer vind ik ook heel mooi.

✩ Open je cadeautjes op kerstavond?
Nou ik niet, maar mijn moeder wel want die is rond kerst jarig en dat vieren we meestal op eerste kerstdag!

✩ Naar welke tradities met kerst kijk jij het meeste uit dit jaar?
We hebben eigenlijk geen kersttradities.

✩ Is je kerstboom nep of echt?
Ik heb een nep boom omdat ik van echte bomen een beetje jeuk op mijn lichaam krijg. Daarnaast vind ik het eigenlijk zonde om een kerstboom om te hakken thuis op te zetten en dan weer naar 3 weken weg te gooien. Bovendien is het goedkoper om een nepboom aan te schaffen die je elk jaar weer mooi kan opzetten. Ik vind een echte boom wel net iets sfeervolle, maar de nadelen wegen niet op tegen de voordelen ten opzichte van een neppert :D .

✩ Wat is je favoriete kerst eten/snoep?
De Kaneelsterren van Bolletje zijn mijn ultieme favoriet kerstsnoepje. Voor degenen die ze niet kennen: de sterren zijn achtpuntig en binnenin zit een gat. De bovenkant van de koek is lichtbruin van kleur, er zit kaneel en suiker op gestrooid. De onderkant van de koek is voorzien van een wit suikerglacé laagje. De koek is zacht en heeft een heerlijke kaneelsmaak. Het glacé laagje is lekker zoet en samen is het een hele lekkere combinatie :) .

✩ Eerlijk zijn! Koop je liever cadeautjes of krijg je ze liever?
We doen niet echt aan cadeautjes rond kerst, maar ik vind het even leuk om te krijgen als te geven.

✩ Wat is het beste kerstcadeau dat je ooit hebt gekregen?
Op 14 december kregen mijn man en ik een relatie en vieren dat meestal ook rond die tijd door samen erop uit te gaan. Vaak zijn dan al de straten mooi versierd in een kerstsfeer. Dus kerst relateer ik eigenlijk altijd wel aan onze relatie. Drie jaar geleden vroeg mijn man mij ten huwelijk rond kerst. Dat was een super mooi moment.

✩ Wat is jou droomplek om te bezoeken rond kerst?
Ik ben een paar jaar geleden rond kerst samen met mijn man naar Antwerpen geweest. Dat was erg gezellig, alles was mooi versierd en we genoten er van Belgische chocolade(melk) en van de gezellige winkelstraten etc. Zo’n tripje zou ik wel weer over willen doen maar dan in bijvoorbeeld Engeland of Schotland.

✩ Ben je een pro in inpakken, of faal je hard?
Ik vind het ontzettend leuk om cadeautjes in te pakken dus ik denk dat ik hier wel redelijk een pro in ben :D .

✩ Maak je goede voornemens voor het nieuwe jaar?
Ja, ik vind het super leuk om goede voornemens voor het nieuwe jaar te maken. Wel moeten deze doelstelling SMART geformuleerd worden om succesvol te zijn.

✩ Zo ja, hou jij je eraan?
Zodra de doelstellingen realistisch zijn, kan ik me er wel aan houden al gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. In 2013 heb ik maandelijks mijn goede voornemens geëvalueerd. Dat houdt me wel scherp en helpt me herinneren aan de afspraken die ik met mezelf had gemaakt.

✩ Wat maakt kerst zo speciaal voor jou?
Kerst is vooral een tijd waarin liefde en aandacht voor elkaar centraal staat en dat vind ik erg mooi om te zien en te ervaren. Daarnaast vind ik het heel bijzonder dat ik het kerstverhaal ken en dat dit een feestdag is omdat we dan de geboorte van Jezus herdenken.

Ik wens je een hele fijne tweede kerstdag! Wat zijn jouw plannen voor vandaag?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge