Tip: Leuke FairTrade Cadeau-artikelen

Laatst kreeg ik de nieuwsbrief van de WereldWinkel in mijn mailbox en werd erg enthousiast over de leuke producten die in de folder staan! Ik ben sowieso al een groot fan van de WereldWinkel en wil daarom even mijn enthousiasme met jullie delen. Dit is ook geen gesponsord artikel maar is puur ontstaan door mijn interesse en liefde voor FairTrade. Bij de WereldWinkel koop ik graag mijn FairTrade producten zoals thee, honing, en chocolade. Maar wist je ook dat de WereldWinkel nog meer leuke dingen verkoopt?! In de webshop kan je kiezen uit wonen, koken & tafelen en mode.

Wereld Winkel:

De Wereldwinkel verkoopt originele cadeaus en (h)eerlijke levensmiddelen uit ontwikkelingslanden. De producten zijn gemaakt door bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten, met respect voor mens en milieu. Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing en medische zorg. In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan. Met het inkomen dat zij verdienen door de verkoop van hun producten via de WereldWinkel, kunnen zij een beter leven opbouwen. Een leven zonder armoede en met voldoende kansen op ontwikkeling. De Wereldwinkels vinden dat de wereldhandel moet veranderen zodat producenten die kans ook echt kunnen krijgen. Met de verkoop van producten laten zij zien dat handel ook anders kan. Omdat de producenten er een rechtvaardige prijs voor krijgen, kunnen ze een menswaardig bestaan opbouwen. Met jouw aankoop help je hen daarbij.

De producten:

Maar goed wat verkopen ze dan!? Nou, wat niet? Ze verkopen er echt van alles onder andere: notitieboekjes, kaarsjes, tassen, zeepjes, sieraden, beeldjes, sjalen, kussentjes, potloden, boekenleggers, boeken, fotolijstjes etc. etc. etc. Hieronder een greep uit de collectie!

Notitieboekjes! Gemaakt in: India Jaipur, Prijs: € 11,95

Dit leren notitieboekje is van Only Natural. Het boekje is met de hand gemaakt en de omslag is voorzien een prachtig motief en kleurrijke bloemen. Je kan het boekje sluiten met behulp van het leren sluitkoord. Afmeting 13×9 cm. Het boekje kost € 11,95 een hele faire prijs wat mij betreft. Leuk om cadeau te doen! De notitieboekjes van Only Natural worden gemaakt door de producent Seet Kamal. Het bedrijf is klein gestart in 1992 en inmiddels werken er ruim 150 mensen bij het bedrijf. Seet kamal maakt exclusieve schrijfwaren van leer en papier volgens fairtrade en ecologische principes.

Swazi Candles! Gemaakt in: Zuid-Afrika / Swaziland, Prijs: € 8,95 

De WereldWinkel verkoopt echt prachtig versierde kaarsen en ze zijn er in super veel soorten en maten! Je kijkt echt je ogen uit! Swazi Candles worden gemaakt in Swaziland een klein land in Zuid-Afrika. Deze kaarsen geven bijzonder mooi licht en zijn duurzaam door het gebruik van waxinelichtjes. De Millefiore techniek is gebruikt om de patronen op de kaarsen te maken. 9x9x7cm.

Zeepjes in een pot. Gemaakt in: Thailand / Chiang Mai, Prijs: € 4,95

Ik ben dol op zeepjes en vind ze ook erg leuk in deze pot! Zeep van Soap-n-Scent is gemaakt én gesneden met de hand. Het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is vrij van dierlijke vetten. Omdat de zeep van pure plantaardige oliën wordt gemaakt, verstoppen de poriën van de huid niet. Zeep van Soap-n-Scent is een bewust en hoogwaardig verwenproduct: authentiek, eerlijk, modern, echt en puur. Inhoud: 115 gr. De oprichtster van Soap-n-Scent maakte de zeepjes in de keuken, de producten verkocht ze op de lokale markt. Wat begon als een hobby, mondde uit in een bloeiend bedrijf met 18 medewerkers. De bedrijvigheid vindt nog steeds aan huis plaats, maar nu in een tot werkplaats omgebouwde garage.

Gelukspoppetjes. Gemaakt in: Brazilië / Gravatá, Prijs: € 1,95

Een met de hand gemaakt gelukspoppetje uit het Braziliaanse Gravatá in je portemonnee behoedt je ervoor dat je teveel geld uitgeeft. Handig :D!! Eentje in je auto geeft bescherming onderweg. En een poppetje in de linkerzak van zijn of haar broek of jas zorgt ervoor dat je partner verandert in een gepassioneerd exemplaar? De poppetjes worden met de hand gemaakt en genaaid.

In de binnenlanden van Noordoost Brazilië groeide Nilza Bezerra op in erbarmelijke omstandigheden: in een lemen hutje en zonder naar school te gaan. Zoals zovelen is zij analfabeet gebleven, wat haar er overigens niet van heeft weerhouden initiatieven te ontplooien. Samen met haar zus startte ze een winkel in zelfgenaaide boekenleggers, sierkussens én gelukspoppetjes. Nu, 5 jaar later, heeft Nilza 45 vrouwen in dienst en woont ze met haar gezin in een stenen huis en gaan haar kinderen naar school.

Fotolijstjes van Capiz. Gemaakt in: Filippijnen / Manilla, Prijs: € 16,95 

Een kleurig fotolijstje met kleurige polka dots van capiz. Het verrassende van deze artikelen is dat de contouren van de schelp nog te zien zijn. Deze platte zeeschelpen zijn doorschijnend en komen uit de zeeën rond de Filippijnen en Indonesië. De schelp wordt volgens een papier-maché techniek verwerkt tot diverse artikelen. Transparante verf geeft de doorschijnende kleur en een niet-giftige hars zorgt voor versteviging. Afmeting: 15,5 x 20,5 cm.

Kom van acaciahout. Gemaakt in: Filippijnen / Pampanga, prijs: € 3,95

Een leuke kom met dunne rand van acaciahout. Acaciahout wordt in grote blokken ingekocht door de bewerkers van productengroep Yandoc. De mannen zagen de blokken in dikke plakken en bewerken ze tot de juiste vorm. Het fijn schuren en na bewerken met olie wordt door vrouwen gedaan. Schoonmaken met lauw water met een beetje zeep. Acacia kan niet in de vaatwasser. Afmeting: Ø 9cm.

Kussen. Gemaakt in: India / Moradabad, Prijs: € 29,95
 
Dit super leuke kussen komt uit India en is gemaakt volgens de traditionele handwerktechnieken die van generatie op generatie worden doorgegeven. Afmeting 40×40 cm.

Wat ik zo leuk vind aan het kopen bij de WereldWinkel is dat de producten vaak met de hand zijn vervaardigd en dat je de herkomst van je artikelen kan zien, er zit vaak een verhaal achter zoals je bij enkele bovenstaande artikelen kan lezen! Sommige producten hebben ook een bijzondere betekenis wat ik ook leuk vind! Daarnaast vind ik het belangrijk dat je weet dat de mensen onder goede arbeidsomstandigheden werken (wat je bijvoorbeeld niet altijd over de kledingindustrie kan zeggen). Verder vind ik het natuurlijk super goed dat de producten fair zijn en je een bijdrage levert aan eerlijke handel. Binnenkort verschijnt er een artikel van de door mij gekochte items aangezien ik veel verjaardagen en feestjes heb de komende periode! Maar ik wil deze leuke tip toch alvast even met jullie delen!

De WereldWinkel heeft 300 winkels in Nederland en een Webshop!

Koop jij wel eens bij de WereldWinkel?

6 reacties

  1. Oooh, daar kom ik ook wel eens. Word altijd helemaal hebberig van die mooie spulletjes :)

    Meld jij je ook aan voor mijn (maandelijkse) nieuwsbrief? Dan ontvang je gratis mijn e-book!

    Liefs,

    Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge