De winkels staan al weer vol met de back to school artikelen. En ondanks dat ik niet meer naar school ga, vind ik het super leuk om al die leuke/vrolijke stationary spulletjes in de winkels te zien liggen. Notitieboekjes, agenda’s, washitape etc. Love it. Vroeger verheugde ik me altijd op de laatste week van de zomervakantie. Dan ging ik naar de HEMA en de V&D Schoolcampus en sloeg daar mijn spulletjes in. Nu is dat niet meer nodig, maar elk jaar koop ik nog wel een papieren agenda omdat ik dan een duidelijk weekoverzicht heb en dit fijner vind werken dan bijvoorbeeld de agenda op je smartphone. Ik zag alweer super leuke agenda’s voorbijkomen en vandaag deel ik mijn top 4 leukste agenda’s voor 2016.

De organizing agenda 2016

Deze agenda is overzichtelijk, praktisch en inspirerend. Je kunt je afspraken en to do’s kwijt, daarnaast is er ook ruimte voor boodschappen, maaltijdplanning en huishoudelijke klussen. Nieuw zijn de maandelijkse takenplanner en de budgetplanner, voor extra overzicht in je uitgaven. Speciale stickers helpen je om terugkerende of belangrijke gebeurtenissen te markeren. En met de handige planners voor o.a. onderhoudsklussen, vakanties en feestdagen houd je werkelijk alles onder controle. Daarnaast staan er inspirerende columns van professional organizers en coaches en er zit een bewaarwijzer in van groenten en fruit en een overzicht van de seizoensgroenten. bron

Formaat: 20 x 16 cm  Prijs: € 14,95  

 

Deze agenda spreekt mij vooral aan vanwege de grote hoeveelheid schrijfruimte die je hebt voor al je afspraken en notities. Met deze agenda wordt een notitieboekje bijna overbodig. Wat ik jammer vind is dat deze agenda geen elastiek heeft en geen bladwijzer of koordje. Daarnaast is dit de enige agenda van deze top 4 die geen christelijk karakter heeft en dat vind ik wel een beetje jammer omdat ik juist die quotes en teksten leuk vind in een agenda.

Max Lucado agenda 2016

De geliefde Max Lucado Agenda 2016 is er ook dit jaar weer. Dit is een agenda met teksten van Max Lucado en aansprekende fotografie van Claire Schuyff. De Max Lucado Agenda is al jarenlang een succes. Het is een praktische agenda en bevat een handige liniaal en opberghoesje. Een leuke kleurrijke agenda in zachte kleuren met genoeg schrijfruimte op de dagen. bron

Formaat: 11 x 15 cm  Prijs:  € 11,95  |  Formaat: 15 x 20 cm  Prijs: € 13,95

Deze agenda spreekt me erg aan vanwege de lieve pastelkleuren. Het is een heel rustige en overzichtelijke agenda met lekker veel schrijfruimte. Hij is leuk vormgegeven en er zitten mooie teksten in van Max Lucado die je vaak tot denken zetten. Ook deze agenda heeft geen elastiek wat ik een gemis vind.

Natural agenda 2016

De Natural Agenda 2016 is een gebruiksvriendelijke, moderne en strak vormgegeven agenda. Het heeft een rustige uitstraling en biedt veel schrijfruimte. Op elke pagina staat een handige to-do-lijstje om in te vullen. De handzame agenda bevat bovendien een plastic opberghoesje en een liniaal. De Natural Agenda 2016 is een chique agenda in een prachtig naturel kleurenpalet. bron

Formaat: 11 x 15 cm  Prijs: € 11,95  |  Formaat: 15 x 20 cm  Prijs: € 13,95

Deze agenda is nog wat rustiger vormgegeven dan die van Max Lucado. Hier heb je ook weer veel schrijfruimte en heb je in één blik een duidelijk weekoverzicht. Deze agenda is meer mindful gericht met veel kleine opdrachten en vragen die je tot nadenken zet. Helaas heeft ook deze agenda geen elastiek :( , minpuntje.

De VrolijkAgenda 2016

De vrolijk agenda is een mooie lifestyle-agenda voor vrouwen, met inspirerende quotes, foto’s én veel schrijfruimte. Het is een mix van geloven en genieten – trendy vormgegeven door Studio Vrolijk. Een heerlijke agenda die je helpt je om geïnspireerd te leven en te genieten van juist de kleine dingen om je heen. De agenda heeft een handig liniaaltje, kleine, makkelijke recepten, kleurplaten voor volwassenen en veel inspirerende en illustratieve quotes. bron

Formaat: 11 x 15 cm  Prijs: € 9,90  |  Formaat: 14 x 20 cm  Prijs: € 12,90

Deze agenda spreekt me qua vormgeving het meeste aan. Lekker fris en hip met veel afwisseling door middel van mooie quotes, kleurplaten etc.! Enige nadeel vind ik dat de week op slechts één pagina is ingedeeld. Hierdoor heb je minder schrijfruimte. En ook deze agenda heeft ook geen elastiek. Verder vind ik het een leuke en mooie agenda!

De keuze is lastig. Ik denk er nog even over na want het duurt toch nog 5 maanden voordat ik hem nodig heb :) .

Welke agenda gebruik jij? Papier of digitaal?

6 Reacties op Mijn top 4 agenda’s voor 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Hoi! Wat leuk dat je op mijn website TypischTam.nl terecht gekomen bent! Ik ben Tamarah (32), ben getrouwd en moeder van een zoontje (1,5) en schrijf eigenlijk over van alles wat me in het dagelijks leven bezighoudt. Laat gerust een reactie achter, ik lees ze graag!

Archief
E-mail inschrijving

Follow
Categorieën