Kerstkaarten en Decemberzegels 2013 – Sieb Posthuma

In de maand november begint het bij mij vaak al een beetje te kriebelen. De winkels zijn gevuld met de kerstdecoratie en ook de winkelstraten zien er weer erg gezellig uit met die kerstversieringen! Ondanks dat kerst voor mij veel meer inhoudt dan alleen maar gezelligheid in huis, kerstbomen etc. vind ik het wel erg leuk om kerstkaarten te versturen. Gewoon een mooie kaart schrijven om even terug te blikken op afgelopen jaar en om gelukswensen uit te spreken voor het nieuwe jaar! Ik houd echt van handgeschreven kaartjes die ik via de post verstuur naar vrienden en familie. Ik vind het dan ook echt leuk om te doen! Meestal schrijf ik de adressen op de enveloppen, maar ik vind het ook leuk om adresstickers uit te printen met een leuk lettertype! Ondanks dat het aantal postkaartjes grotendeels wordt vervangen door digitale gelukswensen kan ik gewoon niet afstappen van de papieren kaart! Veel persoonlijker wat mij betreft! Daarnaast ben ik nieuwsgierig als de brievenbus weer rammelt of er een leuke kerstkaart op de mat valt.

Ook komen de decemberzegels in de maand november weer uit! Hier kan ik me ook weer een beetje op verheugen. Hoe zullen ze er dit jaar uitzien? De decemberzegels van vorig jaar vond ik erg leuk, ze waren ontworpen door het Flow Magazine maar dit jaar worden de zegels ontworpen door Sieb Posthuma. Sieb Posthuma is ontwerper en illustrator en is vooral bekend van zijn illustraties voor de boeken: Rintje, Een vijver vol inkt, Boven in een groene linde zat een moddervette haan, en Mr Finney, een samenwerking met Prinses Laurentien.

Jammer genoeg wil Sieb nog niets over het ontwerp voor de Decemberzegels loslaten behalve dat het een ‘oer-Hollands’ ontwerp wordt. Wie zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen, kan een bezoek brengen aan de expositie Een vijver vol inkt daar wordt meer duidelijk over de nieuwe decemberzegels. Ik heb in elk geval wat van zijn leuke illustraties in dit artikel weergegeven zodat je alvast een idee krijgt van zijn stijl! Ik vind het persoonlijk erg leuk en ben dan ook heel benieuwd naar de decemberzegels.

Verkrijgbaarheid
De postzegels zijn vanaf 19 november, zo lang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij alle postkantoren.  De velletjes met twintig Decemberzegels kosten dit jaar €11 per stuk. Het speciale decembertarief van €0,55 per zegel is geldig van 19 november 2013 tot en met 6 januari 2014. Bij aankoop van drie velletjes krijgt de klant de thuisagenda cadeau, die ook door Sieb Posthuma is ontworpen.

Ga jij ook kerstkaarten versturen? Zo ja, digitaal of via de post?

2 reacties

  1. Ik moet een bekentenis afleggen: Ik heb mijn kerstkaarten op 1 november allemaal al geschreven! Ik had niets te doen en vind het leuk om handgeschreven kaarten te ontvangen én te versturen. Dus ze liggen allemaal al klaar om in de brievenbus gegooid te worden, al ga ik dat pas doen als Sinterklaas weer uit het land is. Enige nadeel is nu dat ik een kaart voor een stel had geschreven en vandaag blijkt dat zij geen stel meer zijn.. Maar ik vind een persoonlijk kerstkaartje veel leuker dan zo'n digitale groet.

    1. Hahaha wat grappig zeg! Ik ben ook regelmatig erg vroeg met mijn kerstkaarten. En ik heb ook wel eens een kaart willen versturen die ik toch maar even heb aangepast voor die tijd ^-^! Meestal verstuur ik mijn kaartjes ook op 6 december! Kan je lekker lang genieten van de kaartjes aan de deur ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge