Vegetarisch recept: “kikkerburger”

Ik heb een burger met kikkererwten gemaakt en dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit zelf in een gerecht bereid. Sindskort ben ik in het bezit van het boek koken zonder pakjes en zakjes en ik wilde eens een vegetarische maaltijd maken. En ik was zo benieuwd naar dit recept!

Nodig:

  • 200 gram kikkererwten
  • 200 gram kastanjechampignons
  • 25 gram blanke hazelnoten
  • 50 gram broodkruimels (ik heb beschuit gebruikt)
  • 1 middel grote rode ui
  • 2 teentje knoflook (ik had er 3 teentje in gedaan)
  • 1 volle theelepel sambal (ik heb chillisaus gebruikt)
  • 1 bosje platte peterselie (ik heb een struikje gekocht)
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper uit de molen
  • ½ citroen

Bereidingswijze:

  • Rooster de hazelnoten al omscheppend in een droge hapjespan of braadpan, laat afkoelen en hak het fijn.
  • Snipper de ui en fruit zachtjes 5 minuten in wat olijfolie in diezelfde pan.
  • Hak intussen de champignons fijn.
  • Voeg de knoflook (uit de knijper), komijn, koriander, sambal toe aan de ui en bak mee tot het geurt.
  • Doe de champignons erbij + flink wat peper en zout.
  • Laat de champignons zacht worden en haal het mengsel uit de pan en laat het afkoelen.
  • Maal het broodkruim fijn met de peterselie.
  • Spoel de kikkererwten af, laat uitlekken en prak met de pureestamper.
  • Meng nu alles door elkaar, stamp het nog even en draai er vervolgens 4 ballen van.
  • Sla de ballen vervolgens plat wentel ze door wat bloem en laat een halfuur koelen in de koelkast.
  • Bak ze 3-4 minuten aan elke kant in hete olijfolie.
  • Knijp er nog wat citroensap over ter verhoging van de smaak.

Ik heb de burger geserveerd met broccoli en gebakken aardappelschijfjes! Yummie! De burger moet je wel stevig aan drukken anders valt deze uit elkaar en dat is natuurlijk zonde. Ik vind het een hele goede vleesvervanger en wil proberen vaker vegetarisch te koken!

Eet smakelijk! Kook jij wel eens vegetarisch?

6 reacties

  1. Wij eten wel vaker vegetarisch, maar dan wel vegetarisch-uit-een-pakje. Dit lijkt me ook superleuk om eens te maken, het recept klinkt echt goed! Die eerste foto is ook supermooi.
    Hester heeft onlangs geplaatst…The Beauty Blogger TAG