Recept: Gerookte zalmsalade met bieslookbrood

Vandaag weer een recept van 24Kitchen! Ik vind dit ook weer een super lekkere salade en wilde deze graag met je delen! Ook dit gerecht komt weer uit het programma De Makkelijke Maaltijd van Rudolph van Veen! De ingrediënten zijn voor 2 personen!

Ingrediënten bieslookboterbrood:

  • 0.5 bosje bieslook
  • 100 g zachte boter
  • 1 el honing
  • 0.5 el fijne mosterd
  • 1 volkoren stokbrood

Ingrediënten gerookte zalmsalade:

  • 0.5  komkommer
  • 125 g cherrytomaten
  • 0.5  avocado
  • 25 g zwarte olijven
  • 0.5  kropsla
  • 100 g gerookte zalm
  • olijfolie extra vergine
  • 1.5 el balsamicoazijn

Bereidingswijze bieslookboterbrood:

  • Verwarm de oven voor op 220 ºC.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng in een kom de boter, bieslook, honing en mosterd en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd het brood om de 2 cm schuin in (bijna door) en vul de sneden met de boter.
  • Bak het brood in de oven in circa 8 minuten krokant en goudbruin.

Bereidingswijze salade:

  • Halveer de komkommer in de lengte en snijd de komkommer halve maantjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in repen.
  • Snijd de olijven in dunne ringen.
  • Verwijder de lelijke buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de mooie knapperige blaadjes van de sla.
  • Snijd de helft van de zalm in reepjes.
  • Meng in een grote kom de avocado’s, komkommer, cherrytomaten, kropsla, de gesneden zalm, een scheutje olijfolie, de balsamicoazijn en een beetje zout en peper.
  • Verdeel de salade en de resterende plakken zalm over borden. Serveer met het bieslookboterbrood.

Wil je de bereidingswijze liever in een filmpje zien? Klik dan hier!

Mijn mening:
Ik vind het een heerlijke salade, alleen persoonlijk zou ik de zaadlijsten verwijderen uit de komkommer en de partjes veel kleiner snijden. Het wordt namelijk wel wat “nat” als je het er in laat zitten ook omdat je al sla en tomaat erin hebt zitten. Ondanks dat ik niet zo van avocado houd (beetje smaakloos) vind ik het in combinatie met de gerookte zalm en de zwarte olijven mooi in balans! Verder mag er wat mij betreft wel iets meer gerookte zalm worden toegevoegd. Voor de rest vind ik de salade heerlijk!

Het bieslookbrood vond ik super lekker. Ik heb zelf roomboter gebruikt, maar verder heb ik me aan het recept gehouden en vond het erg leuk, makkelijk en lekker om mijn eigen kruidenboter te maken!

Wat vind jij van dit gerecht?

3 reacties