WARNING: Kitty Cuteness!

Als je mijn blog al een poosje volgt, dan zie je regelmatig foto’s van onze kater Leo voorbij komen! Hoogtijd om vandaag eens een artikel aan hem te wijden! Wij hebben onze kater nu ongeveer 2,5 jaar en zijn nog steeds helemaal verliefd op hem!

Hoe het allemaal begon:
Mijn cavia was overleden (hier kan ik nog wel een apart artikel aan wijden, maar ik zal het jullie nu besparen) en ik miste de gezelligheid van een dier in huis. Het liefst wilde ik een kat maar ja, eerst moest ik mijn vriend nog zien te overtuigen :). Ik wilde graag een asielkat omdat deze katten minder snel gekozen worden en ik ze graag een warm thuis wil geven. Maar mijn vriend wilde graag een kitten hebben omdat hij het beestje zelf wilde opvoeden en niet een kat wilde hebben met een onbekend verleden. Daarnaast is hij vanuit huis geen katten gewend en wilde daarom eerst een kitten en misschien later ooit een asielkat, maar niet om mee te beginnen. Ik vond het prima want ja, tegen een kitten kan ik ook geen nee zeggen :-)!

Kat uitzoeken:
Mijn vriend wilde graag een grote en harige kat dus keken we naar een Maine Coon en naar een Noorse Boskat. Op Marktplaats zagen we bij ons in de buurt een nestje met Noorse Boskatten en we besloten er een kijkje te nemen. We WILDEN alleen maar kijken om daarna ons verder te oriënteren, want we wilden geen overhaaste beslissingen nemen. Ik kan je één ding zeggen.. Dat is een KANSLOZE gedachte. Alsof je de schattigheid en fluffyness van die kittens kan weerstaan. Wat NAÏEF!! We waren op slag verliefd op deze kleine harige beestjes! Een katertje zat hard te spinnen en we wisten het meteen… deze wordt het! We maakten een afspraak om hem met 9 weken op te halen.

Voorbereiden:
Het is vergelijkbaar met de voorbereidingen die je treft als je in verwachting bent. Je moet van alles in huis halen voordat je kindje komt en zo gingen ook wij ons voorbereiden: (meaning: SHOPPEN!) we kochten een krabpaal, kattebak, speeltjes en een mandje. Heerlijk om de dierenwinkels in te duiken om allerlei leuke spulletjes uit te zoeken. We zijn heel vaak naar de Intratuin geweest want daar was natuurlijk ook volop keus! We kregen een borstel en etensbakjes van mijn ouders en van vrienden kregen we speeltjes en kattensnoepjes! We hebben ons verdiept in alle soorten voeding die je een kat kan geven, medicijnenen die je in huis moet halen (anti-worm, vlooiendruppels etc.) en de dierenartsen in de omgeving uitgezocht, want ja, een kat moet ingeënt worden tegen de kattenziekte en niesziekte e.d. Na allerlei kattenboeken hebben doorgelezen en ons huis katproof te hebben ingericht (nesteldrang ;-) ) waren we er klaar voor!

Kitten ophalen:
We hadden nu alles in huis en het moment kwam om het katertje op te halen. Ondanks dat je er echt op verheugd, is het eigenlijk best zielig. Hij dronk gewoon nog bij zijn moeder toen we hem kwamen ophalen… Ik dacht:”Dit moet snel gebeuren!” Wij hebben hem eventjes geaaid en geknuffeld en toen gelijk in het reismandje gezet. Toen we bij de deur stonden moest de eigenaresse huilen. Met een brok in mijn keel zei ik dat we nog contact zouden houden.

In de auto dachten we na over hoe we de kater zouden noemen want daar hadden we nog niet echt over nagedacht. Ik zei:”Wat vind je van Leo?” Mijn vriend vond het gelijk een goed idee! Leo = Lomp En Onbenullig en een Noorse Boskat staat hier wel een beetje om bekend. Leo betekent leeuw en een leeuw heeft manen en een Boskat zou ook een behoorlijke “kraag” krijgen (deze heeft hij uiteindelijk niet gekregen maar dat nemen we voor lief)!

Leo miauwde de hele weg héél hoog: MIIEUUW! en ik voelde me zo schuldig dat ik hem had weggehaald bij zijn broetjes, zusjes en moeder. Ik dacht even een moment:”Wat ben ik aan het doen?”

Thuiskomst:
Bij thuiskomst hebben we het reismandje in de kamer gezet en het deurtje open gedaan. Zo kon hij er zelf uitkomen zodra hij er klaar voor was. Het duurde niet lang of hij liet zich al zien. Even verstopte hij zich achter de krabpaal maar al gauw kwam hij tevoorschijn en speelde met een muisje (die inmiddels geheel is ontleed).

De eerste dagen waren best zwaar, hij miauwde veel en je kon merken dat hij het moeilijk vond om alleen in de woonkamer te zijn. Dus stond de deur naar de slaapkamer open zodat hij ’s avonds ook even bij ons kon buurten en gezelschap kon zoeken. Gelukkig at en dronk hij wel prima en groeide hij ook goed! Je kan echt uren kijken naar een kat die lekker aan het spelen is, het is heerlijk om zo’n lief beest in huis te hebben!

We stuurden een mailtje naar de vorige eigenaren dat alles goed ging en we voegde een foto toe. We kregen een mailtje terug waarin ze aangaf het fijn vond dit nieuws te horen en vertelde dat zij zelf ook 2 kittens hebben gehouden. De moederpoes was wel een paar dagen opzoek naar haar kitten geweest en heeft enkele dagen gemiauwd, maar het ging inmiddels weer goed. Het schuldgevoel is wel een poosje gebleven en ik heb stiekem wel eens gedacht om hem terug te brengen maar ik ben zo blij dat we dit niet gedaan hebben! Het is een schat van een kat en zijn er heel gelukkig mee! 

Inmiddels is Leo wat groter maar desondanks niet minder lief! Hij heeft de cuteness factor nog steeds!

Heb je ook een huisdier waar je heel gek op bent?

14 reacties

 1. Wat een schatje! Wel apart dat ie met 9 weken nog dronk bij zn mama, dan was ie idd erg gehecht! Meestal kunnen ze met 9 weken wel zelf kitten brokjes eten. Wij hebben nu drie katten en ik zou niet meer zonder kunnen! Xxx
  beautybylj heeft onlangs geplaatst…Webshop: Sammydress

 2. Haha, zo'n kleine kitten en dan opeens POEF big ass Leo! Hij is echt lekker groot! Al die kittenfoto's zijn echt té schattig. Ik kijk ze ook nog wel eens terug van Coco en aaah het is gewoon te lief voor woorden. Ik ben echt verliefd op kittens.
  Hester heeft onlangs geplaatst…Picture it december #1

 3. Aaaahhw! Wat een lieverd zeg, en zó klein is ook bijzonder, dan zie je hem helemaal groeien. Wat een mooie foto's ook, vind het altijd zo lief als ze liggen met hun pootje over hun neus haha, zo onschuldig.

  Wij hebben drie poezen en ja kan er uren naar kijken en het is zo vermakelijk, alle houdingen die ze kunnen aannemen, het spelen met alles wat in de buurt ligt (oh haarelastiekjes die overal liggen), lekker kroelen hmm :)
  Jewelyz heeft onlangs geplaatst…Einde winactie: Purpalicious

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge