Vakantiedoel 2: Kapper!

Mijn tweede vakantiedoel was dat ik (na 8 maanden) naar de kapper zou gaan. Dit is echt zo’n activiteit die ik steeds voor me uitschuif, maar nu moest ik er toch écht aan geloven. Ik was in januari voor het laatst geweest en dat was ook wel te zien. Ik had veel dode en droge haarpunten en er was geen model meer in te krijgen. Ik had mijn haar vaker in een staart of knot dan dat ik het los droeg en dat vind ik jammer.

Ik ben 6 jaar naar dezelfde kapper geweest en ik hoefde eigenlijk niet eens te zeggen wat ik ermee wilde want ik vroeg gewoon aan de kapper of ze er iets leuks van wilde maken en ik ging altijd met een super tevreden gevoel naar huis! Nu ik verhuisd ben moest ik een andere kapper zoeken omdat ik het wat overdreven vind om voor een kapper zover te moeten reizen. Ik bedoel er zijn kappers zat en er is er vast wel eentje die net zo goed knipt. In dit artikel kan je alle verschillende kapsels zien die ik heb gehad.

Dus ben ik naar de welbekende AMI kappers geweest en dat beviel me op zich wel goed! Ik hoefde gelukkig niet gewassen te worden in de wastafel! Dat vind ik al een groot pluspunt, want als ik in de wastafel lig dan:

 • moet ik altijd naar het toilet doordat warme stromende water;
 • ligt mijn nek nooit lekker in de wastafel;
 • de shampoo en conditioner wordt door de ene kapper te voorzichtig, en door een ander weer te ruw aangebracht,
 • water dat je oren en nek inglijdt en over je net perfect aangebrachte make-up drupt;
 • dan wordt je haar met een handdoek droog gemaakt (ik heb altijd de behoefte om dit zelf te doen);
 • vervolgens moet je met dat wilde kapsel naar de stoel lopen terwijl je weet dat je er als een verlepte kat uitziet…;
 • dan zit je voor een spiegel met een tl-buis waardoor je, je realiseert dat je make-up er niet zo perfect uit zag als thuis voor de spiegel;
 • vervolgens wordt je haar geborsteld (daar gaat weer een oorbel) en vraagt ze na deze innoverende behandeling… En wat moet er gebeuren..???

Gelukkig werd met dit alles bespaart en ging ze gewoon met een plantenspuit tekeer en vroeg, wat moet er gebeuren?? Ik bereid mezelf altijd voor op deze vraag en oefen thuis voor de spiegel hoe ik mijn haar wil hebben. Maar als ik daar zit vind ik het altijd lastig onder worden te brengen. Soms neem ik dan een fotootje mee maar het zit dan vervolgens nooit zo als op die foto dus dat heb ik maar opgegeven. Ik heb aangegeven dat mijn haar net iets over de schouder moet vallen en dat ik wat meer laagjes wilde hebben en dat de pony wel schuin gesneden mag worden.

Conclusie:

Ik ben blij met de lengte van mijn haar. Ondanks dat het niet zo goed zichtbaar is op de foto is er aan de onderkant zeker een centimeter of 6 afgegaan. Er zijn inderdaad meer laagjes aangebracht waardoor mijn haar een stuk lichter en luchter aanvoelt, heel fijn!

De pony is schuin afgesneden met een mesje maar is wel anders dan ik had verwacht. Ik wil meer een pony die op mijn voorhoofd ligt en niet zo langs mijn gezicht loopt. Ik moet daar nog even wat mee spelen denk ik (want je haar zit nooit zoals je dat zelf prettig vind). Mocht het met toch niet zo goed bevallen dan ga ik alsnog terug en laat ik de pony korter knippen ik kijk het even aan.

Ik denk dat sommige mensen het niet eens zo zou opvallen dat ik naar de kapper ben geweest. Gelukkig heeft mijn vriend daar geen moeite mee want die is wel eens geshockeerd geweest hoe ik terug kwam van de kapper (klik). Nu zei hij:”Ohw leuk Tamarah, niet teveel eraf!”.

Hoe vind jij het om naar de kapper te gaan?

18 reacties

 1. Ooh ik snap je helemaal, ik bleef het eerder ook altijd voor me uit stellen. Nu knipt het zusje van een vriendin van me mij bij haar thuis en daar ben ik eigenlijk heel tevreden over. Goedkoop en met een kleine 20 minuten zijn mijn puntjes weer geknipt en hebben wij weer een beetje bijgekletst. Langer dan 20 minuten naar mezelf kijken in de spiegel vind ik echt teveel haha, word dan altijd zo zat van mezelf ;p!!

 2. Wow 8 maanden niet geweest! Ik hou er nooit zo van om naar de kapper te gaan. Vind het altijd vreemd dat ze bijvoorbeeld niet weten dat je krullen niet droog mag borstelen. Moet ik ze dat nu echt vertellen, ik bedoel zíj zijn de kapper.

  Dus ik laat altijd een kapster komen, mijn lievelingskapster. En zij weet gelukkig wel wat ze doet.

  Anyway, staat je goed hoor! :)

 3. Ik houd niet zo van naar de kapper gaan omdat mijn haar nooit zit hoe ik het wil als ik net terug kom omdat het dan zo strak is aan de onderkant. Ik vind het een weekje later altijd weer mooier! Maar jouw haar vind ik nu weer heel erg mooi!

 4. Ziet er goed uit! Ik vind de kapper ook altijd zo'n crime. Heb nu gelukkig een goede kapper gevonden in mijn nieuwe woonplaats. Betaal je wel wat voor, maar goed, dan heb ik wel wat ik wil. Ik zou ook wel weer eens moeten gaan eigenlijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge