Vakantie! + Mijn plannen

Na de hele zomer gewerkt te hebben is nu voor mij de tijd van rust en ontspanning aangebroken! Vakantie! Ik heb in dit artikel aangegeven dat vakantie voor mij echt in het teken staat van geen verplichtingen, leuke dingen doen en relaxen. Echt even lekker tijd voor jezelf nemen! Dat betekent niet dat ik 2 weken lui in bed of op de bank ga hangen, integendeel ik een klein lijstje wat ik graag wil doen in deze 2 weken!

rp_Voortuinvoor4_zps56530256.jpg

Ik wil graag:

 • de voortuin netjes maken
 • naar de kapper
 • de 6 eetkamer stoelen schuren en lakken
 • oma’s en vrienden/vriendinnen opzoeken

De voortuin:

De voortuin is op dit moment echt een wildernis en moet hoog nodig weer even geschoffeld worden, onkruid eruit en uitgebloeide bloemen verwijderen. Onze woonkamer zit bij de voortuin en elke keer als ik naar buiten kijk erger ik me aan deze wildernis dus dit wordt snel aangepakt in mijn vakantie!

Naar de kapper:

Ik ben voor mijn doen al hééél lang niet meer naar de kapper geweest. De laatste keer was in januari, dus al zeker 8 maand geleden! Toen ik nog een pony en kort haar had ging ik zeker 1x in de 6 weken naar de kapper en liet ik mijn haar regelmatig verven. Maar sinds ik mijn haar heb laten groeien heb ik besloten mijn haar niet langer meer te verven. Ik vond het eigenlijk zonde van mijn geld om iedere keer € 60,- of meer te betalen voor een kleurtje in je haar. Ik heb het vroeger ook vaak zelf geverfd maar het resultaat en de verf zijn bij de kapper gewoon zoveel beter. Vooral als je, je haar blondeert kan ik het sterk aanraden dit bij de kapper te doen want dat is een stuk minder agressief dan uit een pakje bij de drogist. Maar goed het verven is voor mij verleden tijd. Een coupe soleil vind ik nog wel erg mooi of wat highlights maar niet meer mijn volledige haar in de verf. Naast het feit dat het een dure zaak is om regelmatig naar de kapper te gaan vond ik het ook zonde om mijn langzaam groeiende haar af te knippen. Maar nu zijn we dus al 8 maanden verder en wordt het hoogtijd om weer eens de dode puntjes eraf te laten knippen en weer wat laagjes aan te brengen. Het ziet er netter uit en een stuk vlotter!

De 6 eetkamerstoelen schuren en lakken:

Ik heb van een collega 6 eetkamer stoelen gekregen waar ik echt heel erg blij mee ben! De stoelen zitten heerlijk en zorgen voor meer licht in de woonkamer! Dit moet ik misschien even toelichten. De stoelen die ik had, hadden dichte rugleuningen en de rugleuningen op de nieuwe stoelen hebben balkjes. Dit zorgt dat ervoor dat er veel meer licht doorgelaten wordt en het optisch veel ruimer oogt! Maar de stoelen hebben wel de nodige gebruikerssporen dus ik wil ze licht opschuren en vervolgens aflakken zodat de beschadigingen minder of niet meer zichtbaar zijn! Een mooi klusje voor in de vakantie.

Oma’s en vrienden/vriendinnen opzoeken:

Veel van mijn vrienden en familie wonen door heel het land waardoor ik ze helaas niet zo vaak zie. Nu ik alle tijd heb kan ik ze weer eens doordeweeks opzoeken!

De rest van de tijd kan ik naar eigen inzicht invullen en toegeven aan mijn eigen impulsieve ideeën. Ik vind het heerlijk om op de dag zelf te kijken wat we gaan doen. Misschien een dagje naar zee, misschien even een dagje winkelen, misschien een Will & Grace marathon houden.. We’ll see!

Wat heb jij in je vakantie gedaan?

8 reacties

 1. Succes met alles :)! Ik zou die tuin niet willen doen, want ben doodsbang voor de spinnen/insecten die erin zitten haha.

  Ik heb vooral gewerkt en verder gerelaxed voordat mijn laatste schooljaar weer begint! Ik heb wel m'n studentenkamertje helemaal opgeruimd, maar dat was niet gepland!

  1. Dankjewel en ja ik ben ook absoluut geen fan van spinnen e.d. maar ik heb mijn tuinhandschoenen aan en mijn regenlaarzen aan dus dat geeft wel een veilig gevoel :D. Ik ben alleen wat kikkertjes en naaktslakken tegen gekomen en een paar aardwormen.. that's it.
   Goed bezig van je kamertje.. kan je er weer fris tegen aan het komende jaar! Succes!

 2. Je haar is volgens mij voor jouw doen echt heel lang, tenminste, ik kan me kortere kapsels herinneren! Haha. En leuk van de kamerstoelen! Ik heb in de vakantie ook vooral niets gedaan, heerlijk. Jij ook nog veel plezier!

  1. Dat klopt inderdaad. Ik heb veel korte kapsels gehad maar vind dit ook mooi staan en soms wat praktischer :). Heerlijk is dat he.. lekker niet te veel gepland te hebben! Succes op school!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge