Wat ik deed op Koningsdag 2014

Eigenlijk zou ik vandaag een picture diary doen van deze week, maar deze week heb ik minder foto’s van gebeurtenissen gemaakt en ik denk toch dat ik elke 2 weken een foto-overzichtje publiceer, omdat ik niet dagelijks een artikel plaats en ik mijn blog niet één en al diary wil laten zijn ;). Dus volgende week zondag staat er wel weer een picture diary voor je klaar! Vandaag moet je het maar doen met een overzicht van mijn Koningsdag 2014!

Gevoel:

Ik moet nog steeds wennen aan het feit dat het Koningsdag is in plaats van Koninginnedag en ik had er dit jaar ook veel minder ‘gevoel’ bij dan voorgaande jaren. Normaal gesproken ben ik wel iemand die op Koningsdag in rood-wit-blauw-oranje gekleed gaat en heb ik de vlaggetjes al een paar dagen voor Koningdsag buiten hangen, maar dit jaar was ik er gewoon veel minder mee bezig. Misschien komt dit doordat het vorig weekend Pasen was en ik daar mijn aandacht op had gericht en het nu zo kort op elkaar volgde dat ik me ook niet echt kon voorbereiden op deze feestdag. Ik heb ook het gevoel dat het veel minder in de media aandacht is geweest, of ligt dat aan mij?

In elk geval had ik dit jaar geen oranje vlaggetjes opgehangen , was ik dus niet speciaal gekleed voor Koningsdag, ik heb er ook niets van op tv gezien en ik heb ook geen oranje items in huis gehaald. Ik heb zelfs geen rommelmarkten bezocht wat ik eigenlijk standaard doe met dit soort dagen.

Iets anders:

Nee, ik heb iets gedaan wat ik eigenlijk al vorig jaar in mijn zomervakantie wilde doen, namelijk: ik heb de eetkamerstoelen geschuurd. Althans ik heb er een begin meegemaakt! In dit artikel kon je lezen dat wij nieuwe stoelkussen hebben gekocht en nu is het dus tijd dat de stoelen zelf een opknapbeurt krijgen! Ik heb de stoel eerst geschuurd en vervolgens in de lak gezet, deze heb ik zelf gekocht bij de Gamma. Vriendlief had geen zin om mee te gaan, maar ik wilde in elk geval één stoel af hebben. Als ik ergens mee bezig ben wil ik het ook gelijk afmaken! Bij de Gamma heb ik wel even hulp gevraagd want ik heb echt de ballen verstand van verf, lak en beits, maar uiteindelijk heb ik een goed advies gekregen en heb meubellak gekocht. Ik zag toevallig ook nog in het foldertje dat je 20% korting op een artikel naar keuze kreeg dus die heb ik ook maar gelijk gebruikt! Het scheelde toch weer € 5,-. Ik ben de hele middag zoet geweest met het schuren en ontvetten van de stoel en heb daarna de stoel in de lak gezet. Gelukkig hielp mijn vriend me hierbij want ik had allemaal druipers gemaakt omdat ik iets te fanatiek aan het schilderen was :). Mijn vriend was zelf druk bezig met het schuren van de trap en Leo, die lag weer lekker te chillen :). Ik ben erg blij met het resultaat van de stoel, misschien dat ik hem nog 1x ligt opschuur en dan weer lak maar dat moet ik nog even zien. Laat ik eerst maar eens een begin maken aan de 5 andere eetkamerstoelen! Zodra het klaar is zal ik weer een foto maken van het eindresultaat!

Tuinposter:

Daarnaast had ik onlangs van mijn moeder een super leuke tuinposter gekregen! Ik was al een poosje op zoek naar een leuke poster die onze tuin kon opvrolijken en toen had mijn moeder leuke tuinposters bij de wibra gespot!

De poster is een meter bij een meter en is verkrijgbaar in verschillende desings. Ze hadden deze in: lavendelplantjes, bloemenveld, boedah, stenen met de tekst love erop en dus deze koeien poster! Ik was direct verliefd op deze en vind het leuk dat het net lijkt dat deze koeien aan het einde van ons grasveldje staan te grazen (met een beetje fantasie dan ;-).

Na het klussen heb ik met gedoucht de spulletjes opgeruimd en mij opgemaakt voor de avond want wij gingen gezellig samen met vrienden eten! Het was de bedoeling dat wij samen gingen gourmetten maar het weer sloeg wat om en hebben uiteindelijk het vlees gewoon in de pan gebakken en binnen lekker genoten van al het lekkers!

’s Avonds reden we terug naar huis en zagen nog onderweg vuurwerk dat in verschillende plaatsen werd afgestoken! Mooi om te zien! En nu lig in dus in bed dit blogje te typen! Het was een fijne dag, maar dus niet specifiek een Koningsdag!

Wat heb jij met Koningsdag gedaan?

7 reacties

  1. Als ik de rommelmarkt niet had bezocht had ik inderdaad ook geen specifiek Koningsdaggevoel. En sowieso was het ook wel iets minder dan afgelopen jaren. Heb eigenlijk ook geen tv aangehad dus niets van het koninklijk huis gezien, oeps! Jullie dag klinkt in elk geval productief!
    Hester heeft onlangs geplaatst…Advertorials: het hoe en wat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge