Just another friday..

Zo, dat was me een weekje wel! Ik heb 5 dagen gewerkt en in totaal ruim 37 uren gemaakt en ik was bij thuiskomst best moe. Maar wel moe en voldaan, want het was een fijne week! Naast het vele werken werden twee avonden gevuld met spontane visite (wat ik overigens heel gezellig vond!) en een bijeenkomst van mensen uit de kerk. Maar nu had ik vooral behoefte aan rust en warmte.

Want nadat we vorige week een heerlijk zonnig weekend hadden, waren de afgelopen dagen vooral regenachtig. Met als gevolg donkere wolken, lange autoritten, met onderweg heel erg veel regen en langzaam rijdend verkeer. Bij thuiskomst heb ik even een lekkere warme douche genomen en besloot vervolgens ook om het bad maar even vol te laten lopen en even een me-time momentje in te plannen. Bijzonder vind ik het trouwens hoe rustgevend water is. Het voelt een beetje alsof je alle zorgen en moeiten van je afspoelt zo het douche-putje in.

Ook het tikken van de regen op je paraplu of ramen terwijl je veilig in je muts wegduikt of lekker onder een dekentje kruipt vind ik een heel prettig gevoel. En alhoewel de lente mijn voorkeur heeft, zie ik de herfst en winter als rust maanden, bijkomen van de zomer. Even weer een stapje terug. Eerder na bed, langer slapen, en even je batterij opladen. Maar goed, dat terzijde.

Het moeilijkste moment van ‘het in bad gaan’ vind ik om de stop eruit te trekken. Het water te laten weglopen, de kou te voelen toenemen en vervolgens uit het bad te moeten stappen om me af te drogen. Ik zie dan ook altijd op tegen koud en nat haar.. Even overweeg ik om mijn haar te föhnen, maar mijn ervaring is dat dit soms mijn huid uitdroogt wat dan weer jeukt veroorzaakt. Mijn oplossing een haarknip dragen, dit voorkomt een lelijke knik in je haar die je er alleen maar weer uitkrijgt door opnieuw je haar te wassen, en het zorgt ervoor dat je nek en kleding niet koud en nat worden.

Vervolgens loop ik onze ietwat koude slaapkamer in waardoor ik me ineens bedenk dat ik het heel fijn zou vinden als wij vloerbedekking in de slaapkamer zouden hebben in plaats van het kille laminaat wat er nu ligt. Altijd heb ik beweerd dat laminaat ideaal is omdat het makkelijk schoon te houden is en vloerbedekking naar mijn mening een wat onhygiënisch imago heeft, maar ik merk dat ik daar een beetje op terug kom. Bovendien zorgt vloerbedekking ervoor dat het geluiddempend is zodat je beneden niet precies hoort waar je boven loopt en geeft het ook een warmere en huiselijker sfeer dan laminaat.

Ik plof op mijn bed en realiseer me dat het vrijdagmiddag is en ik me niet hoef te haasten en daarom de tijd neem om mezelf in te smeren met mijn favoriete bodycrème van de Rituals, Honey Touch. Wat houd ik van die geur! Heerlijk om lekker fris en fruitig het weekend in te gaan met schone kleren en lekkere slofjes aan.

Mijn man komt vroeg thuis en we besluiten op tijd te gaan eten. Ik had broccoli en verse zalm op het menu staan met aardappelpartjes. Een vrij luxe gerecht, maar ik vind dat ik 1x per week mezelf mag verwennen met een lekker stukje zalm voor de nodige gezonde Omega 3 vetten. De broccoli kook ik vrij kort om die vervolgens in de pan te roerbakken met knoflook en oestersaus. Eén van mijn favoriete gerechten! Als we om 18:00 uur lekker op de bank ploffen om tv te kijken ben ik tevreden omdat het weekend is begonnen en we nog een lange avond hebben. Het water kookt in de keuken voor een kopje thee en een zakje paprika chips wordt geopend om het weekend officieel in te luiden.

Tijd voor een filmpje en lekker vroeg onder de wol!

7 reacties

  1. Klinkt als een ideaal begin van je weekend! Herfst vind ik op zich wel een mooi seizoen maar de winter en dan vooral de sneeuw is niet aan mij besteed, vooral als ik dan te lang verplicht binnen moet zitten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge