Voorjaarskriebels

De meteorologische lente is al begonnen en dat is al heel goed te merken in de natuur. De sneeuwklokjes, narcissen en krokussen zie je overal weer schitteren, de vogeltjes fluiten volop en ze zijn weer druk met het bouwen van nestjes! Ook merk je al heel goed dat het langer licht is en de avonden gevoelsmatig steeds langer worden! Heerlijk!! Het voorjaar is echt mijn favoriete seizoen, je ziet langzaam maar zeker, heel voorzichtig weer knoppen in de bomen komen, plantjes uit de grond springen en de temperaturen die stijgen! Het is nu al gewoon lekker om uit de wind in het zonnetje lekker buiten te zitten om wat vitamine D op te doen! Ook in ons huis, de tuin en mijn vrije tijd wil ik dingen gaan veranderen!

Huis

In het voorjaar begint het bij mij ook al te kriebelen om een grote voorjaarsschoonmaak te houden. Misschien komt het door alle foldertjes waarin de schoonmaakartikelen voorbij komen en dat de huishoudbeurs weer is geweest. Ik ben er overigens niet naar toe gegaan, maar ik houd wel van een rigoureuze schoonmaak waarin het hele huis eraan moet geloven. Niets is zo fijn als dat het hele huis weer lekker fris en fruitig ruikt en het er weer spik en span uit ziet. Al is dat nu wel een uitdaging want we zijn op de bovenverdieping aan het klussen wat de nodig stof en troep met zich mee brengt. Maar goed dat is een ander verhaal. Ook ben ik weer de spullen in huis aan het doorlopen. De krantenbak is uitgeplozen en er is weer heel wat papier weggedaan, maar ook allerlei decoratiespulletjes, boeken en andere prullaria gaat weer even onder de loep. Ik heb vorige jaar voor mijn verjaardag het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo gekregen een ontzettend leuk en leerzaam boek wat me echt heeft geholpen met het opruimen en organiseren van mijn huis. Mijn moeder tipte me laatst dat Marie Kondo een nieuwe boek heeft uitgebracht: ‘Spark Joy’. En ook deze zal ik zeker gaan lezen! Lijkt me weer super interessant en leuk!

Het interieur moet ook weer in de voorjaarsstemming worden gebracht. De kaarsen en waxinelichtjes kunnen worden vervangen door vaasje met bloemetjes, paastaken, leuke vogelhuisjes, mooie kussentjes en pastelkleuren. Even wat vrolijker en luchtiger.

Tuin

Als het weer zo tegen de 12 á 13 graden is dan heb ik ook weer zin om in de tuin aan de slag te gaan. Vorig jaar zomer zijn we hier komen wonen en heb ik de tuin vrij drastisch leeg gehaald. Het stond vol planten en struiken en dat vergt zoveel onderhoud. Die tijd heb ik helaas niet voor de tuin ondanks dat ik tuinieren wel super leuk vind om te doen. De tuin moet wat mij betreft wel groen zijn, dus gras is voor mij een must, maar het moet wel onderhoudsvriendelijk zijn. De tuin stond ook vol met buxus, haagjes en struiken die regelmatig gesnoeid/geknipt moesten worden en die hebben het veld moeten ruimen. Ik wil leuke borders gaan maken met plantjes die niet zoveel onderhoud vragen maar wat er toch leuk uit ziet! Het liefst allemaal in een bepaald thema of in een bepaalde kleur/kleuren. Er moet wel een gedachte achter zitten vind ik!

Daarnaast wil ik dit jaar weer een moestuin gaan beginnen. Bij de ALDI hadden ze vorige week leuke bakjes waar je groenten in kan verpoten. Ik heb gekozen voor komkommer, tomaat en courgette. Verder wil ik nog een paar kruiden en nog eventueel andere groentes planteen! Ik ben erg benieuwd hoe het me dit jaar zal vergaan! Ik wil weer regelmatig artikelen gaan posten met een update over de moestuin!

Vrije tijd

In het voorjaar ben ik wel een beetje klaar met het bankhangen en filmpjes kijken. En tuurlijk na een lange dag werken is het wel fijn om te relaxen, maar ik merk dat ik meer energie heb in de avonden als het langer licht is. Ik wil lekker ’s avonds wandelingen maken, nog een beetje in de tuin rommelen, een boekje in de tuin lezen, een terrasje pakken en dat soort dingen. Vooral meer buiten zijn en genieten van het hopelijk mooie voorjaarsweer!

Heb jij al lentekriebels?

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge