Update: Moestuin #3

De plantjes groeien al best hard, dus weer hoogtijd voor een update van mijn moestuintje! Ik heb trouwens de kas wel even op een andere plek gezet, want eerst stond deze op de tuintafel maar door de regen laat de verf los waardoor mijn tuintafel helemaal wit werd. De kwaliteit van de plantenkas is ook niet super goed, want de bak is met hele kleine spijkertjes dichtgetimmerd en ook deze laten los. Ik denk dat deze plantenkas maar één zomer meegaat! Jammer. Heb jij ook een plantenkas? En zo ja, waar heb jij deze gekocht? Ik heb de mijne gekocht bij de Xenos voor € 14,99. Goed, genoeg over de plantenkas, laten we het hebben over de inhoud want daar is het een stuk beter mee gesteld!

Elke ochtend loop ik even naar mijn moestuintje toe om te zien hoe het met ze gaat! Krijgen ze genoeg zon? Hebben ze nog voldoende water? Groeit er al iets ;-). Erg leuk om zo het proces elke dag te volgen!

Ik heb momenteel 6 verschillende plantjes en ik weet niet of je het goed kan lezen, maar van boven naar beneden en van links naar rechts zitten de volgende groenten/kruiden: uien, radijsjes, basilicum, peterselie, rucola en wortels. De radijsjes en de rucola groeien heel goed!

Rucola:

Ik vind het zo gaaf dat ik gewoon de tuin kan inlopen en mijn eigen verse ingrediënten kan toevoegen aan mijn gerechten! En wat een geld zou je hiermee ook besparen! De rucola heb ik ook al geproefd en vond het heerlijk. Ik heb genoten van een geroosterd broodje met geitenkaas, honing en rucola!! Hmmm! Verder heb ik ook nog gerookte zalmfilet in de koelkast liggen en ook hierbij kan je rucola erg goed combineren!

Peterselie:

Bij de peterselie begint al wat te groeien!

Wortels:

En ook bij de wortels zijn al enkele sprietjes zichtbaar :).

Ik denk trouwens dat ik de plantjes wel over een week of 2 moet overplanten naar de tuin want in deze kas hebben ze maar weinig ruimte om te groeien.

Radijsjes:

De radijsjes hebben al wel een rood stengeltje als je heel goed kijkt maar ik denk nog niet dat het radijsje volledig ontwikkeld is. Ik denk dat ik over een weekje er 1 ga proberen :).

Uien:

De uien hebben ook al enkele sprietjes die boven de grond uit steken, maar als ik heel eerlijk ben heb ik geen idee wanneer je kan zien dat een ui klaar is om uit de grond te halen. Hier moet ik nog even wat research voor doen!

Basilicum:

Hier blijf het nog verdacht stil…….

Hoe lijkt jouw het om een eigen moestuintje te hebben?

11 reacties

  1. Leuk! Ik had een volkstuin, maar die heb ik vanwege tijdgebrek twee jaar geleden opgezegd. Nu tuinier ik in de achtertuin, zit er een stuk minder druk op :) Een grote bak waar van alles in kan, een grote bak met kruiden, wat boompjes en struikjes, ik ben tevreden.
    Jennn heeft onlangs geplaatst…Sharing Saturday

  2. Ik heb vaak rucola zelf geplant. Ook gewoon in huis. Is zo makkelijk en zo lekker! Leuk om te zien he, dat het zo snel groeit. Nog even en je kunt het eten! Ik heb vorig jaar paprika, aarbeien en komkommer gehad. Komkommer al een paar jaar en de paprika ook. Dat raad ik echt iedereen aan die een tuin heeft. Dat is echt zó lekker uit eigen tuin!
    Simone heeft onlangs geplaatst…My favorite earrings

    1. Wat leuk zeg! Komkommerzaadjes heb ik ook in huis, maar wilde eerst dit proberen :). Een paprikaplant lijkt me ook super leuk, daar heb ik geen zaadjes van maar ik kan natuurlijk de volgende keer als ik een paprika eet de zaadjes in moestuinaarde stoppen en kijken of er wat gebeurt ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge