Tip: Flow Special Mindfulness

Ik heb al in meerdere artikelen mijn liefde geuit voor de Flow! Ik vind het echt een geweldig tijdschrift die steeds weer met heel inspiratievolle artikelen komt waardoor ik nieuwe inzichten krijg en daardoor mezelf weer een beetje beter leer kennen! De Flow heeft naast de Flow Magazine meerdere uitgaves. Zo hebben ze een wekelijkse editie, de Flow Weekly en nog een Flow Special. Ik heb laatst deze Flow Special (dat is een extra dikke uitgave rond een thema) gekocht! Het thema van deze Special is: Mindfulness! Het leek me leuk om deze special met jullie te delen!

Alleen de voorkant van deze special vind ik al rustgevend. Met een kopje thee kom ik zelf echt tot rust! Ik vind het een mooie cover met prachtige heldere kleuren!

Op de achterkant van deze special staat dat mindfulness een hard groeiend en wereldwijd begrip is. En dat is niet voor niets omdat het zo’n fijne oplossing voor alles waar we tegenaan lopen in dit drukke leven. Bij mindfulness gaat het om leven met aandacht voor de dingen die je doet. Niet altijd maar doorjakkeren en bezig zijn met volgende momenten, maar kijken wat er gebeurt, nú. Genieten van gewone dingen. Klein geluk. Je gedachten niet zo serieus nemen en je er niet door laten meeslepen. Hier kun je je allemaal in oefenen. Door te mediteren, maar ook door bewuster je gedachten te herkennen, patronen er in te ontdekken. Als je nog weinig van mindfulness weet, is deze special een goede kennismaking. Heb je al een mindfulnesscursus gevolgd, dan vind je in deze special nieuwe inzichten en meer verdieping. Leven in het nu, meer aandacht hebben voor mooie momenten, je minder druk maken over dingen, niet altijd zo veel van jezelf moeten, minder piekeren, meer rust, meer kunnen relativeren!

Er zitten veel leuke extra’s in deze special!

 • One thought a day-boekje
 • Invulbriefjes voor de mooie momenten-pot
 • Kaarten met quotes
 • Collage plaatjes en uitklapposter om ze op te plakken
 • Mindfulness basisboekje
 • Hardloop-postertje

Dit artikel vind ik erg mooi. Het gaat over Angst, jalozie en boosheid: je ontkomt er niet aan. Maar door op een andere manier naar je emoties te kijken, kun je wel beïnvloeden hoeveel het met je doet!

Het mindfulness basisboekje vind ik ook super leuk! In dit boekje staat de eerste twee hoofdstukken uit ‘Mindfulness – een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld‘ van Mark Williams en Danny Penman.

Fijne momenten, alledaagse dingen die je zomaar blij maken, je kunt ze koesteren door ze op te schrijven. Op deze schattige kaartjes kan je ze kwijt! De kaartjes zijn makkelijk uit het tijdschrift te scheuren. Het idee: stop de briefjes in een leuke pot en trek er af en toe één uit om na te lezen!

De snailmail vind ik een toffe manier om eens een handgeschreven kaartje naar iemand te sturen! We sturen zo snel een appje of sms’je maar dit is toch net wat persoonlijker! Deze ga ik zeker gebruiken!

One thought a day is zoals het al zegt een boekje waarin je elke dag één gedachte in kan opschrijven.

Altijd maar een vol hoofd met gedachten over van alles en nog wat: we worden er soms wel een beetje moe van.

Wat echt helpt, is bedenken dat het slechts gedachten zijn, en dat je die niet altijd serieus hoeft te nemen.

Wat ook helpt : het van je af schrijven. Vandaar dit dagboekje, met ruimte om drie maanden lang elke dag één piekergedachte in op te schrijven. Dat geeft rust. En bovendien is het leuk om je hersenspinsels later nog weer eens terug te lezen (en je achteraf af te vragen waar je je toch zo druk om maakte).

Het is fijn om af en toe stil te staan bij dingen die je anders wilt doen of die je juist blij maken. In deze Flow zitten zes invullijstjes:

 • Hier word ik vrolijk van
 • Hiervan krijg ik energie
 • Deze gewoonte wil ik doorbreken
 • Dit zou ik willen loslaten
 • Hierover pieker ik vaak
 • Dit zeg het kritische stemmetje in mijn hoofd vaak tegen me (en dit zou ik moeten terugzeggen!)

En er staan nog véél en veel meer prachtige artikelen, inspiratievolle quotes en tips in!

Ik ben erg enthousiast en heb er veel plezier van! Voor € 12,95 is dese special te koop bij de meeste boekenhandels!

Leef jij ook mindful of word je vooral geleefd?

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge