SummerTime is MeTime

Wat vind ik het leuk om al die berichtjes op social media te lezen over mensen die vakantie hebben! Ik word er zelf helemaal vrolijk van terwijl ik pas in september vakantie heb. Misschien komt het ook wel door het lekkere weer van de afgelopen weken! Ondanks dat ik fulltime werk kan ik extra genieten van het zonnetje na werktijd! Heerlijk, lekker ’s avonds bbq-en en tot lang buiten blijven zitten! Op dit moment zit ik ook lekker te genieten van het zonnetje in de tuin!

Maar als je dan vakantie hebt dan kan de tijd soms echt voorbij vliegen. Enkele collega’s en vrienden hebben de vakantie achter de rug en als ik dan vraag:”Hoe was je vakantie?, dan krijg ik regelmatig het antwoord:”Het ging veel te snel voorbij, ik kan nog wel 3 weken gebruiken”. En natuurlijk, 3 weken is ook niet super veel, zeker niet als je net van school af komt en een zomervakantie van 6 á 7 weken gewend bent!

Des te belangrijker is het om helemaal te ontspannen in de vakantie en eigenlijk alleen maar relaxte dingen te doen! Wat je verstaat onder ontspanning verschilt natuurlijk per persoon, de ene wil elke dag zwemmen en uit eten, weer een ander ervaart ontspanning door musea te bezoeken en weer een ander door een excursie te volgen.

Vakantie betekent voor mij totale rust en ontspanning. Lekker bijkomen van alles en 0,0 verplichtingen hebben of aangaan. Sommige mensen plannen juist 3 weken vol met een to-do-list waar ze in het dagelijkse leven niet aan toe komen en gaan de kamer schilderen of familie/vrienden opzoeken en voor ze het weten is de vakantie voorbij en zijn ze niet aan zichzelf toegekomen. Begrijpelijk dat ze zeggen dat ze nog 3 weken kunnen gebruiken omdat ze geen me-time hebben gehad. Ze hebben zichzelf niet de tijd gegund om de batterij op te laden en misschien wel het gevoel te hebben geleefd te zijn.

Ik hoop dat ik gewoon lekker doe waar ik zin in heb. Ik wil geen to-do-list afstrepen, ik wil niet de drang ervaren om allemaal belevenissen op te doen zodat ik maar iets interessants te vertellen heb na de vakantie. Nee, ik ga heerlijk genieten van mijn hobby’s zoals: tuinieren, schilderen, bloggen of lekker lang een dag lummelen in de tuin met een goed boek of tijdschrift met een softijsje/milkshake in de hand. Lekker wandelen in het bos, over de hei of op het strand. Een stuk op de mountainbiken of genieten van het zonnetje op het strand. En als er niets gepland staat is er ook ruimte voor spontane acties, die zijn vaak het leukst!

Let’s enjoy this summer! Relax!

Wat zijn jouw plannen in de zomervakantie??

6 reacties

  1. Er is niets heerlijker dan gewoon te genieten en te doen wat je graag wilt doen. Mijn vriend heeft nu vakantie en we gaan lekker vaak fietstripjes maken en wandelen. We genieten met volle teugen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge