Mijn kerstbeleving!

Iedereen heeft zo zijn eigen beleving en gevoelens bij de kerstperiode. Zo kreeg ik een paar jaar geleden van een vriendin onderstaande mail. Ik vond hem bijzonder en wil deze graag met jullie delen.

Bron

Geliefden,

Zoals je weet zijn we dicht bij Mijn verjaardag, elk jaar wordt die door jullie gevierd. Gedurende die tijd geven jullie elkaar veel cadeautjes, is er muziek ter ere van Mij en het eten is uitstekend. Het is fijn te weten dat in ieder geval er mensen zijn die Mijn verjaardag niet vergeten zijn. Vroeger wist iedereen nog de reden van Mijn feest, en waren ze dankbaar voor alles wat Ik voor ze deed. Maar in deze tijd weet bijna niemand dat meer. Families en vrienden komen bij elkaar en hebben een fijne tijd samen.

Ik kan me vorig jaar nog herinneren….

Het was groot feest met mooie gedekte tafels, heerlijke gerechten, fruit, noten en chocolade, gebak en drankjes. Ook de versieringen maakten het extra feestelijk. Maar weet je, Ik was niet uitgenodigd.  Ik was wel de eregast maar men was vergeten Mij een uitnodiging te sturen. Het feest was ter ere van Mij, maar Ik was er niet bij. Terwijl Ik er zo graag bij geweest zou zijn.  

Om je de waarheid te zeggen, verbaasde het Me niet, want al de vorige jaren vond Ik ook de deur gesloten. Hoewel Ik niet was uitgenodigd, besloot Ik toch stilletjes binnen te gaan en in een hoekje naar het feest te kijken. Iedereen was aan het drinken, men vertelde elkaar moppen en ze lachten overal om. Ze hadden het geweldig.

Tot overmaat van ramp, kwam er een dikke man in een rood pak binnen, hij had een lange witte baard. En hij riep steeds HO HO HO, hij leek wel dronken. Hij ging op een stoel zitten en alle kinderen kwamen aangerend alsof het feest voor hem was.  Om middernacht omhelsde iedereen elkaar, Ik stak Mijn armen wijd uit en wachtte tot iemand Mij zou omhelzen…maar niemand dacht eraan. Toen gingen ze de pakjes uitpakken en Ik keek of er voor Mij ook een pakje bij was, maar nee!

Hoe zou jij je voelen als je jarig was en iedereen kreeg een cadeautje behalve jij, de jarige? Toen begreep Ik dat Ik niet welkom was en ging stilletjes weer weg. Wat zou Ik het fijn vinden als je Mij de komende kerst mee liet vieren. Dat Ik mee mocht delen in het feit dat Ik 2000 jaar geleden geboren werd, om voor jou te sterven aan het kruis, zodat jij mag leven. Mijn enige wens voor kerst is:

Dat jij dit gelooft met je hele hart.

Ik zal je wat vertellen…….Ik ben zelf een Feest aan het voorbereiden, een Feest zoals geen mens kan bedenken. Ik ben al bezig de uitnodigingen te schrijven en er is ook een uitnodiging voor jou bij. Ik zal je naam schrijven met gouden letters in mijn grote gastenboek. Alleen diegene die in dat boek staan mogen binnen komen en het Feest meevieren. Diegene die Mijn uitnodiging niet aannemen, laat ik buiten staan. Bereid je voor, want als alles klaar is, begint het Feest.

Ik houd van je.

Jezus

Hier wil ik nog wel even aan toevoegen dat ik zelf ook gewoon van die gezelligheid houd. Dus bij mij thuis staat er ook een kerstboom vol versierd met slingers, lampjes en kerstballen! En ik vind het super leuk om het huis gezellig aan te kleden met allerlei kerstdecoratie. En op eerste en tweede kerstdag gaan we ook gezellig samen met familie eten, maar ik probeer in deze dagen vol met drukte (met etentjes, kerstborrels, oudejaarsbijeenkomsten en kerstdiners) me wel te richten op het feest waar het om gaat. Namelijk de geboorte van Jezus. Hij kwam naar de wereld om te sterven voor al het kwaad en verdriet op deze aarde. En misschien dat wij hier in Nederland er niet zo bewust van zijn/niet zo mee bezig zijn, maar er is zoveel moeite en pijn in de wereld. Vooral als je een terugblik werpt op het afgelopen jaar. Kijk maar eens naar het nieuwsoverzicht van 2014: Ebola, MH17, oorlogen, natuurrampen etc. En dan heb ik het nog niet eens over dingen die misschien veel dichterbij komen in je leven zoals ziekte, moeiten/zorgen of het overlijden van een geliefde. Het gemis wat je dan ervaart. Het is dan fijn om te weten dat er een tijd komt waarin hier geen sprake meer van is. Met kerst vier ik het feest van de vrede. Vrede op aarde. Dat er geen pijn, verdriet en oorlog meer zal zijn en dat die dag snel zal aanbreken! Dit alles schrijf ik niet om je iets op te dringen hoor maar ik probeer mijn beleving van kerst te schetsen. En ik vind die persoonlijk zo fijn en zo’n troost dat ik dit graag met jullie wil delen.

Nou hoop ik niet dat dit heel zwaar overkomt :) en voor het positieve gevoel komt er binnenkort ook nog een lijstje met mooie en dankbare dingen van het afgelopen jaar. Maar in een tijd waarin veel kerstliedjes, kerstmannen en andere gezelligheid plaatsvindt, wil ik toch ieder jaar even stil staan met waar het bij kerst echt om draait. Ik wens jullie alvast heel veel succes en plezier met het voorbereiden van jullie feest. En heel misschien dat je nog even terugdenkt aan dit artikel ;-) . Fijne kerstdagen!

Kerstgroetjes,

Tamarah

Hoe beleef jij kerst? 

6 reacties

  1. Wat een kostbaar artikel! Heel goed om bij stil te staan, en de ‘brief’ spreekt me zo aan. Natuurlijk mogen we met Kerst feest vieren, cadeautjes uitpakken en het samen gezellig hebben, maar ik vind het ook belangrijk om stil te staan bij de Reden van deze feestdag. Ik vind het erg tof dat je dit met ons wil delen. God heeft ons het grootste cadeau gegeven, zijn eigen Zoon. Wat ben ik blij dat ik Jezug mag kennen :-) X, Judith
    Judith heeft onlangs geplaatst…Save this one: week 51

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge