Beautiful Doesn’t Mean ‘Perfect’

Eerlijk gezegd heb ik dit nieuws gemist, maar 3 december is uitgeroepen tot Internationale Dag voor Mensen met een Handicap. Op deze dag is er extra aandacht voor de gelijke rechten van mensen met een handicap. Ik kwam dit filmpje tegen op YouTube en ik had de tranen in mijn ogen. Dit vind ik zo waanzinnig mooi!

Pro Infirmis is een organisatie voor mensen met een handicap. Ze hebben enkele mannequins gecreëerd, gebaseerd op echte mensen met een lichamelijke handicap. In het filmpje zie je een Miss Handicap die wervelkolom misvormingen heeft en een acteur met botontkalking. De titel van het project is: Who is perfect? Get closer! Het proces werd gedocumenteerd in het filmpje hierboven. Het is zo mooi om de vreugde en blijdschap van de modellen te zien wanneer ze voor het eerst hun eigen nagemaakte unieke mannequin zien. Maar misschien nog wel het mooiste van het filmpje is dat de mannequins daadwerkelijk in etalages werden geplaatst in de belangrijkste winkelstraat in Zürich ter ere van de Internationale dag van personen met een handicap. Het doel is dat mensen zich bewust worden van mensen met een handicap, in het bijzonder op het gebied van mode. Laten we streven naar modellen in alle vormen, maten en kleuren.

Want wie is er perfect?

1 reactie

  1. Wauw, echt een prachtig filmpje, stiekem heb ik ook wat tranen in mijn ooghoeken prikken. Er wordt echt veel te weinig aandacht aan besteedt, eigenlijk zouden alle mannequins realistischer moeten zijn, want niemand is zo slank of recht zoals die poppen.