Naar de kapper + belang van gezichtsvorm

Twee dagen voor dat ik bevallen ben was ik nog even naar de kapper geweest om er straks fris en fruitig bij te zitten tijdens de kraamweek en de periode erna. Want waarschijnlijk is er dan minder tijd om dit soort dingen te doen. Bovendien was het al even geleden (half juni) dat ik voor het laatst naar de kapper ben geweest. Ik denk dat ik ongeveer 4x per jaar naar de kapper ga, zo aan het begin van elk nieuw seizoen dus in maart, juni, september en december. Vaak laat ik dan in juni wat highlights zetten dat vind ik er altijd zo lekker zomers uitzien en het haalt mijn peper-en-zoutkleurtje een beetje op. Veel mensen vragen dan:”Vind je die uitgroei dan niet irritant?”, maar nee daar stoor ik me eigenlijk niet zo aan. De kleur zit niet door heel mijn haar dus het is niet zo dat de kleur over mijn hele hoofd uitgroeit, want daar zou ik me wel aan kunnen storen. Nu kan ik mijn haar nog lekker rommelig in een knot of een staart doen en dan ziet het er nog wel leuk en speels uit!

Gezichtsvorm

Wat ik tot voor kort altijd lastig heb gevonden is welk model nou leuk bij míj staat. Ik zie vaak de meest geweldige kapsels, maar als ik het dan op die manier heb laten knippen dan ben ik er vaak ontevreden over. Sinds kort weet ik dat alles valt of staat met je gezichtsvorm. Je gezichtsvorm is bepalend voor welk: kapsel, wenkbrauwen, bril en oorbellen je goed staan. Maar bijvoorbeeld ook waar je je blush het beste kan aanbrengen! Maar ja hoe weet je wat precies je gezichtsvorm is? Ik gebruikte deze site om daar achter te komen.

Vierkant gezicht

Ik heb een vierkant gezicht. Een vierkant gezicht kenmerkt zich door een breed voorhoofd en een hoekige kaaklijn. Bij een vierkant gezicht moet je de harde lijnen wat verzachten. Op deze en deze site zag ik wat tips staan welke kapsels passen bij iemand met een vierkant gezicht.

Do’s:

 • Ga voor lang, langer, langst met een mooie wave erin;
 • Draag zachte lagen in het gezicht om het gezicht wat ronder te laten lijken;
 • Draag volume bovenop, zo lijkt je gezicht langer;
 • Verschillende kleurtjes (highlights) staan jou prima en maken je gezicht wat zachter;
 • Een mooie schuine lok verzacht het gezicht;
 • Zorg dat je haar langer is dan je kaaklijn en dat het niet slap en rondom je gezicht hangt.

Dont’s:

 • Te kort haar en te hoekig geknipt;
 • Een te botte boblijn op kinlengte;
 • Een zware pony.

Celebrities:

Wat ik ook handig vind is dat er een paar celebrities staan vermeld met dezelfde gezichtsvorm. Zij worden vaak door de beste kappers geknipt en dan kan je de truc een beetje afkijken. De celebrities die net als ik een vierkant gezicht hebben zijn: Demi Moore, Sandra Bullock en Keira Knightley.

En ik?

Als ik naar bovenstaande tips kijk dan zit ik wel aardig goed wat mijn haar betreft. Mijn haar komt net over mijn schouders en ik heb wat highlights in mijn haar. Dit keer ben ik erg tevreden over hoe mijn haar is geknipt. De laagjes lopen mooi in elkaar over en heb meer volume gekregen. De vorige keer dat ik naar de kapper ging was de schuine lok helaas niet zo goed uit de verf gekomen. Het werd meer een te zware pony waardoor ik een bol gezicht kreeg. De pony heb ik wekenlang met knipjes en schuifjes weg proberen te werken. Nu wil ik de pony laten bijgroeien tot voorbij mijn kaaklijn. Misschien dat ik toch nog een keer een lange bob ga proberen omdat het mij wel erg leuk stond al zal dat nog wel even duren voordat ik die lengte aan de voorkant heb bereikt.

Overige punten

En ja dan heb je nog overige punten zoals oorbellen, een bril, de wenkbrauwen en blush waar je op kunt letten wat betreft je gezichtsvorm. Hier heb ik eigenlijk nooit bewust over nagedacht om eerlijk te zijn, maar het klinkt heel logisch om hier ook rekening mee te houden.

Oorbellen

Op deze site zag ik welke oorbellen het beste passen bij je gezichtsvorm. Bij een vierkant gezicht draag je het beste ronde oorbellen of oorhangers met afgeronde vormen. Die verzachten je kaaklijn en brengen je hoekige gezichtslijnen in balans. Ringen, druppelvormen en hangers met verschillende laagjes zijn het meest passend. En als ik dan naar mijn sieradenrekje kijk dan klopt het ook aardig met wat ik heb hangen!

Bril

Zelf draag ik lenzen maar bij hoge uitzondering een bril. Toch zou ik eigenlijk wel vaker een bril willen dragen omdat het voordeliger is dan elke maand nieuwe lenzen en omdat een bril ook een leuke accessoire kan zijn. Op dit moment heb ik een glasbril van Mexx met zwarte pootjes maar zou deze niet dagelijks dragen omdat ik deze niet helemaal mooi vind staan. Alleen als ik last van mijn lenzen heb of als mijn lenzen op zijn, zal ik deze dragen. Het is eigenlijk een noodoplossing. Maar ik twijfel erover om eens een bril aan te schaffen die goed bij mijn gezichtsvorm past. Er zijn een paar tips waar ik op kan letten bij het aanschaffen van een bril:

 • Een rond(er) model verzacht de hoekige vormen van je gezicht;
 • Kies voor een dunner en minder opvallend montuur;
 • Zorg dat je bril breder is dan je jukbeenderen;
 • Vermijd monturen met rechte onderkant.

Klik hier of hier als je ook weten welke bril bij jouw gezichtsvorm past.

Wenkbrauwen

Om eerlijk te zijn ben ik niet zo met mijn wenkbrauwen bezig. Ik epileer ze wel maar ik werk ze niet elke dag bij met een wenkbrauwpotlood of poeder. Daar ben ik iets te lui voor denk ik hihi, terwijl het je look wel volledig afmaakt. Ik ben best tevreden met de kleur van mijn wenkbrauwen al hadden ze wel iets verder mogen doorlopen naar buiten. Toen ik ging trouwen ben ik naar de schoonheidsspecialist geweest en heb ik mijn wenkbrauwen laten verven. De eerste dagen vond ik het niet zo mooi, maar na een weekje was ik er super tevreden over! Eigenlijk zou ik eens in de zoveel weken mijn wenkbrauwen willen epileren en verven, dan kan je het makkelijk bijhouden. Maar ook hier geldt dat je rekening moet houden met je gezichtsvorm. Als je een hoekige kaaklijn hebt en de jukbeenderen en het voorhoofd zijn ongeveer even breed, kies dan voor een wenkbrauw met een vrij hoge boog, dit verzacht je uitstraling en staat hierdoor het mooist. Heb jij de juiste vorm wenkbrauwen? Klik hier.

Blush

En dan tenslotte nog de blush, ook dit gebruik ik niet veel omdat ik van nature snel een rood gezicht/rode wangen heb en ik ook niet goed weet welke kleur ik moet gebruiken en hoe ik het moet aanbrengen. Maar wat betreft het aanbrengen daar heb ik nu duidelijkheid over. Want met een vierkant gezicht moet je voorzichtig zijn met de blush, anders kunnen de hoeken er hard en streng uit komen te zien. Zet de blush aan op de appeltjes van je wangen en blend naar je slapen toe. Het einde van je wenkbrauwen is het punt waar je moet stoppen met blenden. Nu moet ik nog uitzoeken welke kleur passend is :). Breng jij op de juiste manier je blush aan? Wil je tips? Klik dan hier.

Zo dat was een heel verhaal en dat eigenlijk allemaal na aanleiding van een bezoekje aan de kapper waarin dus duidelijk werd hoe belangrijk het is om te weten wat je gezichtsvorm is en hoe je vanuit dat oogpunt het beste uit jezelf kunt halen! Ik vind het best interessant en heb heel wat geleerd.

Maak jij ook (bewust) op basis van je gezichtsvorm bepaalde keuzes wat betreft kapsel, wenkbrauwen etc.?

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge